• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drukowanie MOTu

anglikbmw

Nowy
Punktów
0
Witam potrzebuje na szybko wydrukować MOT. Mam OC komisowe i dowód V5C. Dostane jakiś wzór aktualny taki żeby policja się nie czepiała? Mot może byc w poziomie wydrukowany? Musi być na nim jakaś pieczątka?

JacekF90

Nowy
Punktów
0
Nic trudnego, wystarczy program do obróbki graficznej, sęk w tym, że można to łatwo sprawdzić na stronie DVLA, więc nie polecam. Jest wielu "specjalistów", którzy "załatwiają" wszystko na biurowej drukarce za 100zł, ale to twój wybór.
Są inne sposoby na przegląd, jeśli masz już "nieaktualny" MOT. Co ważniejsze legalne.
Nie radzę pytać o takie sprawy na forum, bo tu 90% użytkowników to internetowi napinacze, którzy wiedzą jeszcze mniej niż ty

Nigdy nie otrzymałem tu pomocy, więc i ja nie będę w tym temacie hojny, ale wystarczy udać się do kompetentnego radcy prawnego, który na pewno ci pomoże, za odpowiednią opłatą. Taki przegląd kosztuje około 120zł, tyle płaciłem przy Jagu, reszty się dowiesz jak zagłębisz się w temat.

Oczywiście musisz mieć "europejskie" lampy, ale tego chyba nie muszę nikomu tłumaczyć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Pewnie miał stłuczkę i teraz dupsko go grzeje bo przeglądu nie było, więc teraz kombinacje

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
To od dziś nie robię przeglądu i pi.....e a w razie stłuczki powiem ubezpieczycielowi że pluciorx z forum anglików mi tak podpowiedział.

To dla Ciebie strona auto świata jest wyznacznikiem przepisów? Żal......
Normalne że ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie w razie stłuczki ale później tymi kosztami nie musi ale może obciążyć Ciebie. I jak znam firmy ubezpieczeniowe i podobne przypadki, to pewnie tak zrobi.I o tym pan w artykule zapomniał napisać.
Że jest inaczej niż pisze pan w auto świecie potwierdziła nawet pani w pierwszym komentarzu która napisała że ubezpieczyciel nie chciał przedłużyć umowy ze względu właśnie na brak przeglądu.

Ostatnia edycja:

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
ja nie namawiam do nierobienia przeglądów, tylko przytaczam przepisy. Za to co mówisz jest 50-500zl mandat + zabranie DR,
gdyby bylo jak mówisz to każdy gnijacy na parkingach pojazd nie mający szans na przejście badania mógłby stać nieubezpieczony, a jest tak ze musisz miec OC dla każdego pojazdu zarejestrowanego nie ważne czy ma badanie czy nie. Twoim problemem jest także znalezienie ubezpieczenia nie ubezpieczalni

Do góry Bottom