• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dowod v5c problem

Barszczu

Nowy
Punktów
0
Witam , jadac na wakacje do PL zabralem ze soba motor do PL , znajomy mi powiedzial ze chcac zarejestrowac go pozniej w PL musze miec dowod V5C w tym celu musze wyslac z normalnego dowodu 11 czesc do DVLA , tak tez uczynilem a dowodu jak nie bylo tak nie ma nadal , Co robic dalej ? czytalem ze powinno sie zaplacic 25F ? To prawda ? Czy po ok 2mscach moge dokonac wplaty ?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
zaraz zaraz
wrociles motorem do PL z dowodem na czyje nazwisko ??
na siebie ,czy na poprzedniego wlasciciela ??
jak na siebie to co za problem masz pozostala czesc dowodu
czesc 11 to chyba export o ile pamietam (nie mam dowodu przed nosem)
jak dowod na poprzedniego wlasciciela to tez zaden problem
wysylasz czesc exportowa i tyle
umowa kupna plus dowod na poprzedniego wlasciciela i rejestrujesz motor jak kazdy inny sprowadzony z zagranicy

Barszczu

Nowy
Punktów
0
Motor w aucie wiozlem porozkrecany , dowod jest na moje nazwisko gdyz nim sie poruszalem po terenie UK . Mam normalny angielski dowod ktory uzywalem na terenie UK , z tym ze nie mam w nim czesci 11 ( wyslalem ja do DVLA )

Ten dowod ktory uzywalem na terenie UK daje do tlumaczenia , i pozniej ide do urzedu zarejestrowac motorynke czy potrzebuje jakis inny dowod ktory ma mi przeslac DVLA ?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
masz V5C i nic wiecej nie potrzebujesz, spełniłes tylko obywatelski obowiązek wysyłając czesc o eksporcie i tyle

Do góry Bottom