na V963 nie zarejestrujesz.
spróbuj uzyskać V561 ale jeżeli w bazie danych mają że auto jest z Kat A lub B to nie wydadzą Ci nic pozaV963...
znalezione na forum;
http://angliki.info/threads/mam-aut...-i-naprawione-czy-i-jak-moge-wyrobic-v5c.906/
Rozwiazania :
1. Wywalczyc w wydziale komunikacji aby zrozumieli co to V953 i dlaczego on jest a nie V561.
2. Zarejestrowac samochod w niemczech, a pozniej na niemieckim dowodzie przerejestrowac do polski. Troche kosztow i jazda na badania techniczne do Niemiec.
3. Zrobic re-export samochodu powtornie do UK [on niestety ma juz status wyexporowanego z UK] i odzyskac V5 na rezydenta UK. Koszty jazda, przebudowa samochodu swiatla, licznik na UK wersje, kierownica moze zostac po naszemu.
Ja wybralem opcje nr 2, znalazlem faceta co mi zalatwil rejestracje powypadkowego samochodu angielskiego ktory kupilem bez zadnych papierow
tylko z faktura zakupu od autohandlarza na ktorej mialem tylko model i numer VIN kupionego auta.
... aaa jeszcze moga byc potrzebne papiery COC do tego auta. Bo coraz czesciej sie dopominaja tego przy rejestracji samochodow bez dowodow rejestracyjnych.