• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[dolnośląskie] Przekładki Anglików Wrocław

8draco8

Nowy
Punktów
0
Jaka cena przeróbki Honda Civic VIII, 2009, 2.2 diesel, czarna skóra z podgrzewanymi siedzeniami? Chciałbym żeby wymieniony był też fotel z lewej z przodu, tak żebym miał regulację wysokości siedziska jeśli to możliwe.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Witam
Robocizna + czesci - 10000 zl
Na wykonana usluge udzielam roczna pisemna gwarancje
Opcjonalnie opinia rzeczoznawcy + przeglad ( odplatnie )
Pozdrawiam i zapraszam

Punktów
0
Miasto
Cardiff
Witam. Jaka cena przełożenia opla vectre 2008 rok w kombi z navi lub bez (kompletna cena z czesciami i przeglądem). Kolor deski normalny czarny/szary. W jakim czasie można to zrobić (jestem z Wrocławia)
Auto przywiozę za dwa tygodnie.
Pozdrawiam

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Witam
Robocizna + czesci + opinia rzeczoznawcy + przeglad - 7500 zl
Na wykonana usluge udzielam roczna pisemna gwarancje
Pozdrawiam i zapraszam

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Jak mówiłem tak zrobię. Odebrałem od warsztatu Kristoff Wrocław auto po przekładce. Mercedes klasy e w211. Powiem tak w chwili dostarczenia auta wydawało mi się ze naprawdę trafiłem na dobrych fachowców. Pan Krzysztof zapewniał mnie o ich fachowości oraz przywiązaniu do jakości świadczonych usług. W chwili odbioru auta wszystkie zapewnienia były przeciwnością tego co zobaczyłem. O żadnej jakości ma być prawa mowy. Lusterka nie przełożone, listwa drewniana innego koloru z uszczerbkiem, drewno w którym jest zamocowany panel sterowania wycięty z panela od anglika!!! Dziecko by ładniej to wycięło!!! Licznik nie przerobiony pomimo rozmowy z panem Krzysztofem. Uszkodzony czujnik poziomu płynu chłodniczego !!! Uszkodzony czujnik parkowania!!!! Sterowanie szyb oraz lusterek nie ruszone!!! Teraz mam sterowanie szyby lewej zamiast prawej, lusterek podobnie!!! Czy czytając to mówimy o tym samym wydającym się profesjonalnym warsztacie ??? Czy mówimy o amatorach próbujących przerabiać auta? Cena oczywiście niższa nie była. Oraz jak wiele osób wspomniało wcześniej pozytywny kontakt skończył się po wypłaceniu pieniędzy. Mało tego. Koło zapasowe oryginalne które było w chwili oddania auta cudownym trafem zniknęło o nikt nic nie wie. Zostały porozwalane klucze i puste miejsce. Niech każdy przemyśli to co napisałem. Byłem jak wy pełen pozytywnych odczuć oddając auto i to wszystko prysło w chwili odebrania. Do dni dzisiejszego nie mam wyjaśnień odnośnie zapasu z mojego auta. ZERO KONTAKTU. Szczerze odradzam ten warsztat.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Witam. Jak mówiłem tak zrobię. Odebrałem od warsztatu Kristoff Wrocław auto po przekładce. Mercedes klasy e w211. Powiem tak w chwili dostarczenia auta wydawało mi się ze naprawdę trafiłem na dobrych fachowców. Pan Krzysztof zapewniał mnie o ich fachowości oraz przywiązaniu do jakości świadczonych usług. W chwili odbioru auta wszystkie zapewnienia były przeciwnością tego co zobaczyłem. O żadnej jakości ma być prawa mowy. Lusterka nie przełożone, listwa drewniana innego koloru z uszczerbkiem, drewno w którym jest zamocowany panel sterowania wycięty z panela od anglika!!! Dziecko by ładniej to wycięło!!! Licznik nie przerobiony pomimo rozmowy z panem Krzysztofem. Uszkodzony czujnik poziomu płynu chłodniczego !!! Uszkodzony czujnik parkowania!!!! Sterowanie szyb oraz lusterek nie ruszone!!! Teraz mam sterowanie szyby lewej zamiast prawej, lusterek podobnie!!! Czy czytając to mówimy o tym samym wydającym się profesjonalnym warsztacie ??? Czy mówimy o amatorach próbujących przerabiać auta? Cena oczywiście niższa nie była. Oraz jak wiele osób wspomniało wcześniej pozytywny kontakt skończył się po wypłaceniu pieniędzy. Mało tego. Koło zapasowe oryginalne które było w chwili oddania auta cudownym trafem zniknęło o nikt nic nie wie. Zostały porozwalane klucze i puste miejsce. Niech każdy przemyśli to co napisałem. Byłem jak wy pełen pozytywnych odczuć oddając auto i to wszystko prysło w chwili odebrania. Do dni dzisiejszego nie mam wyjaśnień odnośnie zapasu z mojego auta. ZERO KONTAKTU. Szczerze odradzam ten warsztat.

więc jak się ma sprawa w twoim wypadku z gwarancją

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Witam
Jak to bywa w internecie kazdy moze napisac co chce , aby uciac te spekulacje przedstawiam umowe wykonania uslugi a takze potwierdzenie odbioru samochodu

Oczywiscie sprawa bedzie miala swoj dalszy ciag ale nie na tym forum
w211.jpg

20171005_163324.jpg

Natomiast co do parktronika to trudno zeby dzialal skoro auto jest powypadkowe a ja nie mialem zlecenia aby to naprawic
A tak na marginesie to glowica abs jest wyrwana z fartucha ( tak jest zrobiona blacharka ) i trzyma sie tylko na rurkach hamulcowych

P.S.
Jarek kazde auto ma gwarancje ( takie jest prawo ) ale trzeba chciec z niej skorzystac a nie wypisywac bzdury na forum , chyba ze ma sie duzo czasu i kasy na adwokatow ( chodzi o naruszenie dobr osobistych )

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
poprostu pytam jak z gwarancja ,bo gosc twierdzi ze nie odbierasz tel
po za tym jak auto przeszlo przeglad bez wymiany lusterek i lamp??????
i te nieszczesne sterowanie lusterkami i szybami

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Telefon odbieram zawsze. Ale jeśli ktoś woli pisać SMS-y to i ja w takiej formie odpowiadam.

Koszt przekładki był ustalany wraz z przeróbką lamp a lampy klient sobie przerobił zanim trafił do mnie,( w ramach naprawy powypadkowej w innym warsztacie )więc zamiast kosztu lamp poniosłem koszt przeglądu i opinii.

Lusterek w tym samochodzie nie trzeba wymieniać bo ich zakres regulacji jest wystarczający i oba mają asferyczne szkła. Poza tym tak jak w umowie którą zawarliśmy koszt przekładki nie zawiera ich wymiany.

Co do sterowania szyb i lusterek to klient był poinformowany o tym fakcie w chwili odbioru samochodu i nie miał do tego zastrzeżeń co jest potwierdzone jego podpisem na umowie.

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Powiem tak. Przed wykonaniem usług zapewnił mnie Pan ze wszystko będzie przełożone. Nie dostałem informacji o tym ze sterowanie lusterek jest niewykonalne. O fakcie zostałem poinformowany po przyjedzie 400 km po auto nie przed odbiorem. Co milem zrobić? Nie podpisać? O lampach nie pisałem. Lusterko po stronie prawej jest fotochromowe a powinno być po stronie lewej. Nie rozumiem wiec o co chodzi? Czy coś co napisałem jest nieprawda? Przecież to auto jest. Zdjęcia mogę zrobić. A straszenie prawnikiem nie jest na miejscu.

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Poza tym wyrażanie opini o przekładce na forum jest zbrodnia? Czy na jakiej zasadzę to działa? Nie zrobili przekładki dobrze i niech się ludzie wiedza jak działa warsztat. Czy się mylę?

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Czujnik parkowani to drobnostka w sumie mogę go usunąć . Może faktycznie był uszkodzony pomimo tego ze działał wcześniej bez zakłóceń. A jak z czujnikiem poziomu płynu chłodniczego? Tez był zepsuty ?

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Drewniane panele to kłamstwo? Sterowania lusterek nie było w umówię? To co ta umowa zawiera? W rozmowie na forum wysłał Pan listę która zawiera przekładkę a po moim dopytaniu mówił pan ze jest ona o wiele większa i podając jej. Co do gwarancji to nie mam czasu ani zaufania do tego warsztatu. Chyba ze to będzie jakaś cześć mechaniczna. Mam nadzieje ze to jest zrobione jak należy.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Pisze Pan klamstwo, oszustwo a nie potrafi przeczytac prostej umowy
A prawnikiem nikt Pana nie straszy , po to oni sa
Drewniane panele to czyste klamstwo - prosze sobie spojrzec na roznice odcieni na tunelu ktore zostaly z anglika
Nastepna sprawa to rozmowa przez "media" - dzwoni Pan w niedziele na telefon firmowy i czego oczekuje ??
Na tym koncze moje rozmowy z Panem

Kamil_7

Uczestnik
Punktów
0
Myślałem ze wyjaśniliśmy sobie przez telefon wszystko? Milem sprostowanie psiac

Do góry Bottom