• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy przebieg w twoim angliku jest prawdziwy?Sprawdz

djmark

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam wszytkich.
Mozna w latwy sposob sprawdzic wiarygodność przebiegu w swoim aucie :thumb2: . Jedyne co potrzeba to Document Reference Number z documentu V5C i numer rejestracyjny auta.Jest to wykaz jakie auto mialo przebiegi na corocznym przegladzie MOT z wykazem wykrytych usterek jeśli takowe były.Jesli takowy temat juz istnieje prosze u usuniecie.Dziekuje i pozdrawiam

http://www.motinfo.gov.uk/internet/jsp/ECHID-Internet-History-Request.jsp

jarekwilim

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lodz
Słyszałem wcześniej o tej stronce ,ale mi gdzieś zniknęła.........sprawdziłem 2 autka i jest ok...pozdrawiam :thumb:

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Witam wszystkich :eek:kulary:

Dzisiaj sprawdziłem swój samochód na tej stronce. Potwierdzam, że wszystko działa i stronka bardzo się przydaje.

Pozdrawiam
Tomek :dobranoc:

jebberywocky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Rzeczywiście fajna stronka.
Potwierdzam zgodność wyników ;)
A tak a'propos...
Co by to było gdyby w polsce coś takiego działało, oj co by to było... :)

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
nic by nie było bo zanim by przyjechały do pl to już licznik cofnął by się o jakieś 70 % :D

pablo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kołbiel
Sprawdzałem przed chwilą w 9-cio letnim aucie i przeglądy zaczynają się dopiero od 5-ego roku "życia" samochodu. O co się rozchodzi? Tak tam mają?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Hmmmm...... wychodzi że mam Skode elektric
Make/Model: SKODA / OCTAVIA
Colour: BLACK
VIN/Chassis No: TMBCG41U7226***47
Approximate date of first use: 28/03/2002
Type of fuel: Electric

djmark

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
rys00 napisał:
Hmmmm...... wychodzi że mam Skode elektric
Make/Model: SKODA / OCTAVIA
Colour: BLACK
VIN/Chassis No: TMBCG41U7226***47
Approximate date of first use: 28/03/2002
Type of fuel: Electric

Anglicy czesto maja bledy we V5 i pozniej takie rzeczy pokazuja.Ostatnio miałem Civica z pomylonym VINem jedna literka na poczatku i odkrecalem sprawe w urzedzie komunakacji na szczescie autko udało mi sie zarejestrować.

Shark

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
mazowieckie
Ja w DVLA jestem od jakiegos roku "MICHAT" pomimo zwrócenia uwagi i wypełniania poprawnie przez "L Ł" zostałem przechrzczony. Juz sie z tym pogodziłem , chociaz troche hinduskie :) i tłumacz prostuje.
Problem jednak pojawił sie kiedys jak w numerze VIN zjedli literke. Rozwiazany przez rzeczoznawce , bieganie i tłumaczenie we wszystkich urzedach.

zibitcom26

Nowy
Punktów
0
Miasto
kraków
Kochani ! mam paska z 2000 roku pierwsza rejestracja 31 pazdziernik i według tej stronki w 2005 roku mialo moje auto przejechane 59 000 tys.mil a rok pozniej 1 900 mil,powiedzcie mi czy ktos cofnal licznik czy ktos np. remontowal lub wymienial silnik co w ogole to ma znaczyc? nadmienie ,ze pozniej leca mile normalnie wzrastajaco rok po roku i w listopadzie 2009 roku jak auto kupilem bylo 35 000 mil obecnie ma 40000 mil i jest po przekladce i po przeskanowaniu licznika jest okolo 65 tys. km

bede wdzieczny za podpowiedzi w tym temacie .

pozdrawiam :)

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
Shark napisał:
Ja w DVLA jestem od jakiegos roku "MICHAT" pomimo zwrócenia uwagi i wypełniania poprawnie przez "L Ł" zostałem przechrzczony. Juz sie z tym pogodziłem , chociaz troche hinduskie :) i tłumacz prostuje.
Problem jednak pojawił sie kiedys jak w numerze VIN zjedli literke. Rozwiazany przez rzeczoznawce , bieganie i tłumaczenie we wszystkich urzedach.
moglbys przyblizyc jak rozwiazac problem jak vin pomylili ? mam identyczna sytuacje F z Z pomylili i ma problem

djmark

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
stunt125 napisał:
Shark napisał:
moglbys przyblizyc jak rozwiazac problem jak vin pomylili ? mam identyczna sytuacje F z Z pomylili i ma problem

Jeśli masz taka mozliwosc to zglosc sie do DVLA moga zazadac ogladniecia wozu lub nie i wtedy poprawia dokumenty.Jezeli nie masz takiej mozliwosci to pozostaje ci dobra wola dyrektora ds rejestracji pojazdow w Polsce. Wtedy trzeba zrobic opinie rzeczoznawcy najlepiej tez papier od producenta marki ze Auto z pomylonym Vinem nie istnieje.W Krakowie w jednym urzedzie nie chcieli mi zarejestrowac pojechalem do drugiego i dyrektor okazal sie bardzo mily i nie było zadnego problemu.

** Dodano: 02-04-2010, 13:51 **
zibitcom26 napisał:
Kochani ! mam paska z 2000 roku pierwsza rejestracja 31 pazdziernik i według tej stronki w 2005 roku mialo moje auto przejechane 59 000 tys.mil a rok pozniej 1 900 mil,powiedzcie mi czy ktos cofnal licznik czy ktos np. remontowal lub wymienial silnik co w ogole to ma znaczyc? nadmienie ,ze pozniej leca mile normalnie wzrastajaco rok po roku i w listopadzie 2009 roku jak auto kupilem bylo 35 000 mil obecnie ma 40000 mil i jest po przekladce i po przeskanowaniu licznika jest okolo 65 tys. km

bede wdzieczny za podpowiedzi w tym temacie .

pozdrawiam :)

Niestety nie ma jak sprawdzic co bylo przyczyna zmiany przebiegu.Watpie zeby silnik z tak malym przebiegiem padł,wiec pewnie zostal licznik przekrecony w kazdym badz razie i tak sume masz 100tys mil co jest malym przebiegiem jak na autko z tego roku:).

hickey

Początkujący
Punktów
0
Miasto
uk
witajcie, na ile wiarygodna jest ta stronka ?
sprawdzalem historie motu ze strony ze swoja ksiazka serwisowa i na stronie brakuje 3 wpisow ktore mam w ksiazce oraz nie do konca zgadza sie milage, aczkolwiek jest to roznica tylko kilknastu mil ;)

peka23

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słupsk
pare dni temu kupilem bmw e60 z 2006 r i na zegarach widnieje przebieg 27500 , ciezko mi bylo w to uwierzyć, samochod dzisiaj odebralem i wszystko wskazywalo na to ze przebieg moze byc realny,
sprawdzilem teraz swoj samochod na stronie MOT i wszystko sie zgadza, co roku przybywalo po mniej wiecej 4-6 tys mil,
niezla ta strona.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
bywają takie kwiatki, 2 mc emu kupilem auto ( znajomemu) z 2004r z 46 tys km przebiegiem

Do góry Bottom