• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy po zarejestrowaniu przerobionego anglika jest jakas adnotacja w dowodzie rejestracyjnym?

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Czy po zarejestrowaniu przerobionego anglika jest jakas adnotacja w dowodzie rejesracyjnym lub innym dokumecie ? Jesli tak to czy mozna zrobic to tak by to ominąc?
wiadomo auto z taką notą w dokumentach bedzie trudniej sprzedac. Słyszałem ze są warsztaty które zalatwiaja ze autko niby z niemiec. prosze o wypowiedzi pozdro

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Czyli autko jak zwykły europeiczyk? załatwic tylko niemiecką ksiazke serwisową i godzic za niezły grosz : :happy:

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Z tą książką serwisową to chyba nie tak do końca bo jesli klient zorientuje sie a pewnie w końcu sie zorientuje że to anglik i zobaczy że jest książka serwisowa niemiecka to będzie mógł sie doszukiwać jakichś przekrętów z tym związanych a co za tym idzie łatwiej będzie mu domagać sie zwrotu kasy, trzeba by z tym dobrze pokąbinować żeby było dobrze i żeby potem nie narobić sobie bałaganu w książce serwisowej zazwyczaj jest numer vin który wykaże skąd jest auto chyba że auto w anglii serwisowane w niemczech :) :mur:

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Można po nr VIN w niektórych autkach dojść czy to był anglik.

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Dzieki Piotr19 i Marlena rozumiem juz tamat ale generalnie nie ma zadnego wpisu w dowód ze to anglik .I przeciatny Kowlski nie jest w stanie zajażyc ze auto jest z angli po przeróbce profesjonalnej oczywiscie.

jaras8704

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Toruń
poza tym jak ktos przyjezdza kupic auto i mu powiesz zaluzmy ze sprowadzony z niemiec czy cos to nie bedzie tego sprawdzal bo raczej nie bedzie to go obchodzic. zeby z nr VIN jezdzic bo serwisach i sprawdzac jego pochodzenie. poza tym jak auto jest z kierownica po normalnej stronie to juz kasa za niego wieksza. nic tylko korzystac.

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Tak ale jak klientowi pokażesz książke serwisową to będzie mógł chcieć sobie podjechać i sprawdzić czy wpisy serwisowe są oryginalne czy np. nie wyciołeś sobie pieczątki z ziemniaka i sam nie wbiłeś serwisów itd. a wetdy weryfikują to sprawdzając też numer VIN w rejestrze... Pozatym jeśli chcesz sprawdzić numer VIN nie musisz jechać do serwisu wystarczy że tam zatelefonujesz... różnie to bywa niektórzy klienci to sprawdzają inni nie, zależy na kogo sie trafi :tudu:

pawel1003

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kujawsko-pomorskie
Czyli z góry zakladasz jeszcze przed przekladka, ze chcesz z premedytacja oszukiwac ludzi. nieladnie. ja mam anglika i bede niedlugo go przerabial i nie mam zamiaru niczego ukrywac. znowu robi sie katagoria polskich nastepnych laweciazy-naciagaczy.

KubaTST

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
TST/KR
ja bym wolał kupić przerobionego angola wiedząc o tym, imo lepiej wygląda jak daje się klientowi fv za przekładkę z gwarancją na usługę i książkę serwisową oryginalną angielską ale to tylko moje zdanie... większość książek serwisowych na alledrogo ma na końcu mały wpis "Made in china" dla mnie takie auto od razu jest skreślone...

remikp3

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zachodniopomorskie
nie popieram zatajania pochodzenia auta . ale z ciekawosci zadzwonilem do warszawskiej siedziby audi . nie byli w stanie stwierdzic na 100 % po numerze vin po ktorej stronie auto mialo kierownice . choc wiedzieli ze pierwsza rejestracja byla w anglii .

Axel

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kielce
remikp3 napisał:
nie popieram zatajania pochodzenia auta . ale z ciekawosci zadzwonilem do warszawskiej siedziby audi . nie byli w stanie stwierdzic na 100 % po numerze vin po ktorej stronie auto mialo kierownice . choc wiedzieli ze pierwsza rejestracja byla w anglii .

A z BMW i Mercedesem nie musisz wychodzić z domu ani nigdzie dzwonić wystarczy, wklepać VIN do EPC i będziesz miał podane: pierwszą rejestracje, po której stronie kierownica, jaki silnik,skrzynia,wyposażenie...

http://www.realoem.com/ ->BMW
http://old.mbclub.ru/mb/vin/?lng=eng -> Mercedes

Pozdrawiam

Do góry Bottom