• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

czas po wyrejestrowaniu???

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
Witam niewiem czy dobrze umiescilem temat jezeli nie to sory,jestem nowy...Moje pytanie polega na tym ze jezeli kupie samochod z waznym tax i mot i dostane od sprzedajacego V5C tlumaczac mu ze zabieram auto do polski on jest zobawiazany do wyslania sekcji 11 z tego dowodu o wyrejestrowaniu to ok i teraz ile mam czasu na to zeby legalnie wyjechac nim na kolach z UK czy moge to zrobic np po miesiacu od kupna auta oczywiscie z waznymi oplatami MOT,TAX i ubezpieczeniu imiennym???

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
Z tego co wiem to dowód dostaniesz w całości jak powiesz ze auto jedzie na stale do PL bo jak nie to on wyśle i będziesz musiał czekać na VC5 z twoimi danymi i dopiero wyślesz o wyrejestrowanie , a co do czasu to zależny kiedy będziesz chciał wysłać :)

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
tak ale jesli powiem mu ze zabieram auto na stale to on przeciez zostawi mi dowod ale musi wyslac informacje o exporcie auta z moimi danymi zeby wiedzieli ze auto nie nalezy juz do niego...niewiem jak to jest czy moze da mi caly dowod a w razie gdyby poprostu przedstawi dwujezyczna umowe kupna sprzedazy,poniewaz gdy zostawia mi dowod v5c jego obowiazkiem jest zeby wyslac odcinek 11 o export

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
wcale nie musi wysyłać powiedz ze sam wyślesz :) a z reszta nie wiem czy to nie jest obowiązkiem kupującego ( ja od lutego do dzis jeszcze nie wysłałem :( )

albo3

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
słońsk
jeśli nie wyślesz to ktoś bedzie tu musiał opłacić TAX

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
dla czego będzie musiał??

wystarczy ze będzie miał opłacony w czasie podróży do pl reszta już go nie obchodzi

przecież nawet w UK nie musisz mieć opłaconego jeżeli autko stoi garaż/posesja

albo3

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
słońsk
Jeśli poprzedni właściciel da ci całe v5c i nie zgłosi eksportu to na nim bedzie ciążył obowiązek opłacenia podatku.Kupowałem kiedyś autko i sprzedąjacy nie chciał mi dać całego v5c odcinek o eksporcie sobie zostawił właśnie z tego względu.

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
no ok ale jak on wysle to jak dlugo moge jeszcze nim jezdzic na terenie UK legalnie????

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
jak znam życie to wyśle były własciciel kwitek od razu, więc masz nie wiele czasu

Do góry Bottom