• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Części z UK

Bumerang

Nowy
Punktów
0
Witam,

Prowadzę działalność gospodarczą handel częściami używanymi. Zarejestrowałem się na forum by uzyskać informację na pytanie czy można kupić części ze szrotów w UK? Chciałbym rozwiać moje wątpliwości i nadzieje, gdyż kolega kiedyś wspominał mi że się nie da tego importować i przywieźć do Polski. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
dać się da , wszystko kwestią opłacalności.
znajdź sobie jakiegoś "kontrahenta" który będzie ci wystawiał faktury na "samochód po demontażu" i bierz całe angliki na części.

Bumerang

Nowy
Punktów
0
mógłbyś rozwinąć temat, jak nie zrobię czegoś konkretnego i przestanie mi się opłacać trzymać dg. Jak to wygląda z wyrejestrowaniem auta w anglii?

czy mogę się zgłosić na jakiś salvage w uk i kupić u nich np. tyle części ile mi wejdzie na busa, wziąć jakiś kwit na to i import do Polski?

adam75pl

Początkujący
Punktów
0
Możesz tak zrobić, nie ma problemów. Auto trafiające na szrot w uk jest już z reguły wyrejestrowane. Polega to na wysłaniu części dowodu rej do urzędu komunikacji (DVLA).
Jak chcesz to podrzucę numer do gościa co pracuje na szrocie i wysyła części do PL...

Do góry Bottom