• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Copart jakie mam prawa jako kupujący ?

ukman

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem ze zwrotem gotówki z copartu. Zakupiłem auto na początku września, miało być dostarczone 8 listopada, transport też był opłacony. Nie dostarło w wyznaczonym terminie i zaczeło się przekładanie na 18.11 później na 6.12 aż w końcu anulowałem zakup i zrobiłem canceled 8.12. Było wykonanych kilka telefonów gdzie za każdym razem słyszy się to samo, sprawa w trakcie,prosze oczekiwać itd.... dodatkowo zabrali depozyt z konta na coparcie. Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
Jakie mam możliwości na odzyskanie gotówki ? Czy znacie firmy w angli której zajmują się odzyskiwaniem pieniędzy podobnie jak w polsce za zaniżone odszkodowania z ubezpieczalni ? Czekam na odp, pilna sprawa

ukman

Nowy
Punktów
0
Nikt się nie spotkał z taką sytuacją ?
Posiada z was ktoś kontakt do prawnika bądź osoby która skutecznie odzyskuje pieniądze w takich sytuacjach na terenie UK ?
Kwota prawie 3 ty. Ł, a oni dziś zrobili przelew na ktowę 90 Ł

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
To oddali ci za transport a auto czeka na ciebie ? Nie gadaj z nimi przez telefin tylko wszystko na piśmie niech się admin ich odniesie do tej sytuacji i dopiero bedziesz mogl zaczac dzialac z prawnikiem

ukman

Nowy
Punktów
0
Zrezygnowałem z auta, był wysłany do nich Canceled

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
No to im napisz całą sytuacje mailem do managera danego coparta i przedstaw swoje oczekiwania tak po angielsku ble ble uprzejmie prosze domyslam sie nieporozumienie zdarza sie oddawac co moje itp

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
ja mialem taka sytuacje ale z autem za 300f, kupilem auto i mialem problemz transportem, po jakims czasie chcialem zrezygnowac z zakupu a oni stwierdzili ze kwota za parking jest wyzsza od kwoty za auto i nic nie oddali. ja mysle ze nie uda ci sie odzyskac pieniedzy, biorac udzial w aukcji akceptujesz ich warunki.

ukman

Nowy
Punktów
0
ale to nie jest kwota 300Ł tylko 3 tys i auto zostało wylicytowane na początku listopada, 2 dni po zostały wpłacone pieniądze za auto + transport, rezygnacja nastąpiła 8.12, Copart Swansea

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Czyli tym bardziej powinienes dzialac bo oni chyba zalozyli ze ty z transportu zrezygnowales bo przeciez im to na ręke . Nie marnuj tu energii tylko pisz do nich co sie tam wyprawia. Auto sie przeciez nie rozplynelo . Musisz wiedziec jakie jest ich stanowisko - czy leci ci oplata parkingowa czy co sie dzieje - przecierz ci tych pieniedzy nie ukradli to powazna firma i na wszystko ma podkladke.

Do góry Bottom