• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co najlepiej przerobic, prosze o rade

adamaly

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OPOLE
witam
planuje przerobic anglika w Polsce. Prosze o rade jakie auto moge przerobic najtaniej bez
duzej ingerencji. Interesuje mnie autoryzowane warsztaty lub z duzym doswiadczeniem.
Z tego co zdazylem sie juz dowiedziec jest to skoda octavia i passat powyzej 2002r.
Jakie jeszcze? Prosze o rade.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
auta z grupy vag po 2000 r oprócz superba,a8 ,

elias26

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Świecie kuj-pom
Ja wybrałem Seata Leona 2001rok, mój mechanik powiedział, że bardzo łatwe w przekładce. Auto odbieram w przyszłym tygodniu.
Wybrałem autko z silnikiem diesla 1.9 TDI na wtryskach. Poprzednio się przejechałem na pompo-wtryskach(1.8. TDCI 115km Forda Focusa 2004rok).

leon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
dolnośląskie
Jakie auto najlepiej przełożyć

obserwuje to forum od jakiegoś czasu i pomyślałem że może i ja bym spróbował coś przełożyć. I tu właśnie zaczyna się problem, na jakie auto się zdecydować robiąc to pierwszy raz. Mam warunki, ale wolałbym przekładkę bez cięcia i spawania. Proszę o jakieś rady, odnośnie zakupu auta łatwego w przekładce. Czytałem że Laguny i 307 się łatwo przekłada, ale czy na pewno? Chętnie kupię też takiego anglika oraz kompletną przekładkę, proszę o propozycje, tylko diesel chętnie kombi, bo auto zostanie w domu. I jeszcze jedno pytanko dlaczego większość zestawów do przekładki jest bez lusterek i lamp?
Dzięki za rady ;)

Shark

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
mazowieckie
Re: Jakie auto najlepiej przełożyć

leon napisał:
obserwuje to forum od jakiegoś czasu i pomyślałem że może i ja bym spróbował coś przełożyć. I tu właśnie zaczyna się problem, na jakie auto się zdecydować robiąc to pierwszy raz. Mam warunki, ale wolałbym przekładkę bez cięcia i spawania. Proszę o jakieś rady, odnośnie zakupu auta łatwego w przekładce. Czytałem że Laguny i 307 się łatwo przekłada, ale czy na pewno? Chętnie kupię też takiego anglika oraz kompletną przekładkę, proszę o propozycje, tylko diesel chętnie kombi, bo auto zostanie w domu. I jeszcze jedno pytanko dlaczego większość zestawów do przekładki jest bez lusterek i lamp?
Dzięki za rady ;)

Zalezy co rozumiesz przez "łatwo"
W Lagunie II niema spawania ale jest mnóstwo rzeczy do wymiany łacznie z tapicerka przód i cała wiązaka elektryczna jesli chcesz to zrobic dobrze.
Wejdz w opisy przekładek i wybierz cos co twoim zdaniem jest łatwe.

leon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
dolnośląskie
Dzięki Shark za odpowiedź, nie boje się ilości pracy tylko stopnia trudności dlatego nie chcę nic spawać . A co powiesz o 307,czytałem że wmiarę prosto.A i dlaczego mój post jest na końcu jakiegoś całkiem innego?

** Komentarz dodany przez: Misiek: 06-01-2010, 22:36 **
Twoj temat zostal scalony z tym gdyz jest on taki sam i nie ma sensu zasmiecac forum takimi samymi tematami pisanymi mniej wiecej w tym samym okresie czasu.

** Dodano: 06-01-2010, 23:02 **
Dzięki Misiu za odpowiedz ale pozwolisz że się nie zgadzam , ja sam chcę przełożyć auto a kolega adamaly szuka warsztatu, ja szukam auta łatwego w przełożeniu a kolega najtańszego. Więc nie zgadzam się że to taki sam temat i przepraszam że zaśmiecam twoje forum, ale chciałem się czegoś dowiedzieć

Do góry Bottom