• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen xsara picasso

marcili

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kwidzyn
Witam,

Panowie czy są jakieś dodatkowe konsekwencje jeżdżenia na angielskich lampach oprócz tego że w złym kierunku świecą??

Pozdrawiam
MI

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Mandat i przeglądu nie przejdziesz.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w starszej jest pomaranczowy kierunek a w twoich biały, lampa angielska oprócz załamania swiatła poznasz po strzałkach na kloszu sa po dwie w lewo a na prawej jedna w prawo i dwie w lewo, lampy w picasso można łatwo przerobić

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
konkretnie to zapraszam do warsztatu, wyjecie lamp-przeróbka-montaż 150 zł za 2 szt

ogniki

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wroclaw
Dzieki za 100 już kupiłem 2 szt oryginalne które nie trzeba przerabiać :), a pytam bo nie mam co zrobić ze starymi.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
sprzedaj, ile chcesz ?

ogniki

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wroclaw
Zamieniłbym na wzmocnienie ściany grodziowej ( WZMOCNIENIE LEWO 7150 CJ)

marcili

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kwidzyn
w starszej jest pomaranczowy kierunek a w twoich biały, lampa angielska oprócz załamania swiatła poznasz po strzałkach na kloszu sa po dwie w lewo a na prawej jedna w prawo i dwie w lewo, lampy w picasso można łatwo przerobić
O oznaczeniu na kloszu to mówimy o naklejkach na plastiku czy gdzieś jeszcze na samym kloszu jest to oznaczenie ??
Druga sprawa jakie oznaczenie mają europejskie klosze ?? Na odwrót ?? Prawa lampa dwie strzałki w prawo a lewa lampa dwie w lewo i jedna w prawo ??
Zakładam że moje lampy są angielskie:

konkretnie to zapraszam do warsztatu, wyjecie lamp-przeróbka-montaż 150 zł za 2 szt

Heh trochę za daleko mam aby się pojawić w warsztacie. :)

Pozdrawiam
MI

ogniki

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wroclaw
Dziś zakończyłem poprawiać po "partaczu" który robił przekładkę w moim aucie.
Pedały oryginalne, wzmocnienie grodzi i pompka sprzęgła na swoim miejscu.
Teraz czuję się bezpieczniej.
Dzięki za pomoc jaką znalazłem na tym forum

paziu68

Nowy
Punktów
0
Miasto
jarosław
xsara picasso 1,6 hdi 2007

Witam wszystkich.
Jestem w trakcie przeróbki pikusia na wersje europejską i mam pytako:
Mam problem z przełożeniem jednej z wiązęk z prawej na lewą stronę ponieważ z jednej z nich część przewodów ciągnie się wzdłuż prawego progu do tyłu samochodu... na tą chwilę stanąłem i nie wiem co dalej.... :-( A drugi to jest problem z zamianą tych wtyczek/zapięć które zamocowane są na bocznych wnękach, które dalej podpina się do drzwi i które też dziwnie nie chcą, nie mają aż tyle długości kabla do przełożenia.... :-:)-:)-( co dalej???

pozdrawiam
Artur

pitergsxr

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
swietnie opisane decyduje sie na przekladke .)

---------- Dodano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Prosze napisac u kogo Pan przekladke robil .Chialbym zlecic warsztatowi i wlasnie z Pana okolic.

zender

Bywalec
Punktów
6
Miasto
laski
Witam , podpowie mi ktos jak ustawic tasme poduszki airbag kierowcy ? kupilem nowa uzywana bo moja byla od samego poczatku peknieta . z gory dziekuje za info

Radek1977

Nowy
Punktów
0
Miasto
Chełm
Witam , podpowie mi ktos jak ustawic tasme poduszki airbag kierowcy ? kupilem nowa uzywana bo moja byla od samego poczatku peknieta . z gory dziekuje za info
Też miałem mały problem z taśmą z tego co pamiętam kierownica wykonuje ok. 2 i 3/4 obrotu w lewą i prawą stronę. Musisz znaleźć na przełączniku w którym znajduje się taśma oznaczenie symbol samochodu "koła na wprost" i od tego położenia "0" optymalnie ustawić ów obrót -2 3/4 i + 2 3/4 w innym przypadku taśma będzie za luźna lub za krótka w skrajnym położeniu. Z tego co pamiętam w tej obudowie taśmy jest "pin" za pomocą którego kierownica porusza ten mechanizm.
Gdy przekroczysz ilość obrotów kierownicą uszkodzisz taśmę lub mechanizm który ją zwija.

kosak3232

Początkujący
Punktów
0
witam czy da sie zmienić z manuala na klimatronic czy ktos to robił pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
do wymiany potrzebujesz kpl. nagrzewnice z wiązką i panel, będzie brakowało jednej kostki ale na 90 % będzie zawinięta i schowana w seryjnej wiązce

Do góry Bottom