• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak V5, procedura uzyskania nowego V5 na nowego wlasciciela ?

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
A jesli nie kupisz auta to skad wezmiesz numer rejestracyjny i numer nadwozia do wypelnienia aplikacji V62, zeby wystapic o dowod ? I po co ci taki dowod skoro nie masz auta ?

haxon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
slawekkawas napisał:
HAXON,
napisz e-mail z danymi auta ,ktore posiadasz do DVLA,(SWANSEA).
NA 100% ci odpisza, i wtedy w aplikacji V62 wpiszesz ten numer.

na jaki adres wysłać??

nigdzie nie mogę znaleźć e-maila:/

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
pomoc w zdobyciu DVLA z UK

Mam prośbę jak uzyskać dokumenty DVLA samochodu kupionego w UK,Jak się z nimi skontaktować aby można było uzyskać dokumenty samochodu.Proszę o pomoc ..:oops::oops::oops::ke::ke::-:)-(

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
wszystkie bo jedyne co mam to potwierdzenie zakupu....Jak się z nimi skontaktować aby można było wyrejestrować samochód w UK..Proszę o powiedzenie krok po kroku jakie czynności mam wykonać,,,

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
wielkie dzięki a jaki okres czasu trzeba czekać na te dokumenty abym mógł zacząć wszystkie procedury rejestracji w kraju...

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
a jakaś wersja tego dokumentu tylko po polsku..
http://www.direct.gov.uk/prod_consum.../dg_065267.pdf

---------- Dodano 29-01-2011 o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano 28-01-2011 o 20:18 ----------

a wysłać im ten dokument fax-em czy listownie.a czy wysłać im te 2 dokumenty czy tylko to co miałem wypełnić..??

---------- Dodano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a czy wysłać im listownie te dokumenty wypełnione czy fax-em??? i czy wysłać te 2 kartki co są w tym załączniku czy tylko to co ja wypełniłem.???

KarolQ

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Eire
Wysylasz tylko to co wypelniles. Mozesz listownie to wyslac. Ja przefaksowalem im to na nr 0044 1792 788 378.
Ale nie wiem czy ten nr jest jeszcze aktualny, bo widze, ze pozmieniali numery telefonow.

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
COPART dokumenty dowod rej ....

Kupiłem 6-01-2011 w Copart samochód fiat punto 2004 FL i dwa dni temu samochód dotarł do mnie ale bez dowodu rej. jedyne co dostałem do potwierdzenie kupna.Samochód wylicytowałem i potwierdzenie zakupu mam na firmę i dokumenty też muszą mi przysłać na firmę .Nie mam umowy kupna.Mam pytanie jak to załatwić aby samochód był na mnie a nie na firmę..??? i abym mógł zarejestrować.?? Dowiedziałem się ze dokumenty przysyłają do 4 tygodni a bez umowy kupna i dowodu rej..nie mogę nawet zapłacić akcyzy.,Jutro wyśle do DVLA ten dokument http://www.direct.gov.uk/prod_consum.../dg_065267.pdf wysyłam kurierem i fax-e:ke::ke:m..Proszę o pomoc?????

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
czy miałeś V963 BO JA MAM PODOBNY PROBLEM otrzymałem V963 ale nie zarejestruje na niego w Polsce i muszę mieć V561 jak go otrzymać ??trzeba jakiś druk wypełnić??

h22club

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wawa
Witam, a czy wyślą mi v5 do Polski, czy musze znaleźć kogoś w Angli kto posłuży adresem. Jak uiścić tą oplate 25 funa, z góry dziekuje za odpowiedz

12Jasiek81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lincoln
Witam,jest to moj pierwszy post na forum wiec sorry za bledy.A mianowicia mam pytanie czy jesli kupuje motor np. na aukcjii COPART bez dokumentu v5 i chcialbym uzyskac go (rozumie wysylam do DVLA V62 place 25 funta),jak zrobic zeby uzyskac dokument bez moich danych (np. poprzedni wlasciciel)poniewaz chcialbym go sprzedac w polsce tak zeby niemiec problemow np. z skarbowka.

z gory dzieki

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
Witam,jest to moj pierwszy post na forum wiec sorry za bledy.A mianowicia mam pytanie czy jesli kupuje motor np. na aukcjii COPART bez dokumentu v5 i chcialbym uzyskac go (rozumie wysylam do DVLA V62 place 25 funta),jak zrobic zeby uzyskac dokument bez moich danych (np. poprzedni wlasciciel)poniewaz chcialbym go sprzedac w polsce tak zeby niemiec problemow np. z skarbowka.

z gory dzieki
wysylasz V62 a w miejscu wlasciciela wpisujesz inne dane ,jakies imie i nazwisko, i tak nikt tego nie weryfikuje bo po co a v5c przysla na podany adres

12Jasiek81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lincoln
wysylasz V62 a w miejscu wlasciciela wpisujesz inne dane ,jakies imie i nazwisko, i tak nikt tego nie weryfikuje bo po co a v5c przysla na podany adres

Dzieki za odpowiedz,tak wlasnie robie ,myslalem ze moze maja taka obcje dla handlarzy zeby nie dodawac kolejnego wlasciciela, ktory tylko kupuje i sprzedaje a w papierach dochodzi jeden wlasciciel wiecej.

krzepki

Początkujący
Punktów
0
ALe jeśli pojazd jest już w polsce i wyśle ktoś w Anglii ( bo rozumiem że w polsce nie da się zapłacić 25F) V62 wraz z potweirdzeniem zapłaty 25 funtów i wypełni dane adresowe POLSKIE, czyli adres wysylki do polski, i adres wlasicicela "nowego" tez polski to czy wsylą dokumenty do Polski ? i czy w ogóle moze ktoś w anglii wysłać dokument gdzie jest podpisany Polski adres

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
v5c nie wysla na polski adres
co do zaplaty to potwierdzenia przelewu tez nie zaakceptuja
wylacznie czek lub tzw postal order

Do góry Bottom