• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak iskry, rozrusznik nie kreci,wskazówki zegarów , mazda 6

matelko137

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pisz
witam , wcześniej patrzałem jak mechanik przekładał mazdę 6 i wszystko poszło pięknie , teraz chciałem zaoszczędzić i jakoś przełożyłem auto ale jestem strasznie rozczarowany bo : rozrusznik nie kreci ( słychać tylko pykniecie przekaźnika w kabinie) , nie ma iskry ( pompka paliwa tłoczy paliwo wiec to chyba nie immobilajzer) , wskazówki zegarów czasem przy pierwszym załączeniu zapłonu podskakują czasem nie , zmiana obiegu powietrza nie działa ( tylko raz zadziałała) , dodam ze ta kostke białą od immobilajzera nie przyczepiałem tam za licznik tylko spiąłem z wiązką opaską i wszystkie masy do jednej śrubki popiołem , instalacji nie wymieniałem , jest to wersja bez klimy tronic , bez tempomatu , każda pomocna wskazówka na wagę złota , ewentualny telefon 511417920

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
moze aku wyladowane ???
i nie podawaj nr tel. bo nikt do ciebie nie bedzie dzwonil

matelko137

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pisz
a ok to logiczne nie będę podawać nr , akumulator nowy , podłączałem aku inny z innego auta i to samo , jak kabelek od plusa podłączę do przekaźnika to rozrusznik kreci ale nie ma iskry,nawet nie wiem na jakiej zasadzie to chodzi czy rozrusznik przechodzi przez komputer czy jak tam to wszystko działa , jedno jest pewne ze aż płakać się chce bo może komputer uszkodziłem bo całą instalacje z komputerem tez nie odłaczałem tylko zawinołem w koc i podczas spawania ściany trafiało mi sie ze na niej siedziałem butami:- )

matelko137

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pisz
witam , sie uparłem i siedziałęm przy madzi do oporu, wszystko sprawdzałem po kolei okazało się ze dwie kostki były takei same i je po prostu zamieniłem i juz wszystko chodzi jak nalezy choc nadal wskazówki nie podskakują przy pierwszym uruchomieniu ale obrotomierz działa to chyba zegary będą ok, jeszcze chciałem się zapytać jak zaślepiacie otwór w prawej lampie po przeniesieniu światła przeciwmgłowego, bo tak z dziura brzydko wygląda. jeszcze przy uruchomieniu silnika w ułamku sekundy gdy silnik zapala to słychać jakies stukniecie, a wracajac do elektryki to wczesniej wogłule zamukł mi ten główny panel i prawie nic nie działało ale juz jest dobrze bo troche przesechł, ale nauczyłem sie ze w aucie elektryka to święta rzecz trzeba podchodzić z wielka starannością i precyzją

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
no tak zamieniles kostki w panelu bezpiecznikow
z zaslepieniem jesat tak ::załoz dodatkowa zarówke i jest OK

matelko137

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pisz
a istotnie zrobię tak , dzięki wielkie, może niedługo będzie jeden więcej przerobiony anglik na polskich drogach, pozrdawiam

Do góry Bottom