• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW m3 e 92

gienio

Nowy
Punktów
0
witam serdecznie
Interesuje mnie zakup bmw M3 e 92 z Niemiec ale nie chcę placić akcyzy bo to czysty haracz dla państwa w zwiazku z tym pomyslalem ze skoro od 7 lat mieszkam i pracuje w uk czy nie było by taniej kupic to auto w niemczech i zarejestrowac w Angli a po pół roku czy wiecej jak będe wracał do kraju na stale przywieść je z uk jako mienie prześedlencze. Czyt da sie tak zrobic ?jakie sa tego plusy i minusy ?

gienio

Nowy
Punktów
0
Misiek dzieki za szybką odpowiedz ale niestety nie znalazłem tam odpowiedzi mianowicie czy kupujac auto z niemiec do angli trzeba placic w angli akcyze albo inne dodatkowe koszty ? czy ktos juz tak robil ? czy to ma sens?

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
prawdopodobnie ubezpieczenie tego auta będzie zbliżone do kosztów akcyzy plus minus 1500 funa prawda ? Minimum 6 miechów musi być do tego zanim zarejestrujesz itp będzie 7 miechów - ok 350 funa to koszt rejestracji słyszałem i ubezpieczenie 800 liczymy, no chyba że nie ubezpieczysz tylko będziesz polerował hehe

gienio

Nowy
Punktów
0
ubezpieczenie to nie problem , teraz za swoja audi a 3 place 600 funtow wiec moge troche dolozyc. Z reszta w polsce ubezpieczenie takiego auta ze znizkami 60 procent to 6 tys plus ta akcyza do tego a tu bym mial juz ubezpieczenie plus odpis powiedzmy 20 procent od podatku. Pytanie czy te 350 funtow to wszytkie koszty czy jest jakas dotakowa oplata cos na wzor naszej kochanej akcyzy ?

Do góry Bottom