• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E46 2003 Problem z ESP i nie tylko

Adrianek20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam. Po przekładce mojego BMW mam dwa problemy ciągle palący się znaczek kontroli trakcji oraz znaczek hamulca ręcznego. Gdy już ruszam wydobywa się w samochodzie jeden sygnał jakby hamulec ręczny był zaciągnięty lecz po chwili ucicha sygnał ale kontrolki dalej się palą. Lecz gdy zaciągnę hamulec ręczny sygnał daje ostrzeżenia cały czas. Jakiś czas z tym jeżdżę nie przeszkadzało mi to, ale jak już troszkę bardziej ślizgo się robi to jednak te ESP by się przydało. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub schematy instalacji to bym bardzo prosił.

Dawid20

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Poznań
bład w instalacji lub licznik założony od innego auta i nie zgadza się numer vin w nim

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Co do kontrolki ESP - jeśli samochód posiada czujnik kąta skrętu to prawdopodobnie jest źle skalibrowany.
Co do kontrolki hamulca - sprawdź przewody do zbiorniczka hamulca (przerwa, zwarcie) lub podmień czujnik poziomu płynu hamulcowego na inny.

Adrianek20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Da się samemu skalibrować ten czujnik, czy jednak będzie potrzebna wizyta u elektryka? O ile dobrze pamiętam to jak przekładamłem to nie ruszałem kabli które idą do czujnika tylko je starannie wyplątałem i to wszystko.

Dawid20

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Poznań
Jak czujnik jest źle skalibrowany to świeci kontrolka trakcji i hamulec ręczny, faktycznie kalibracja powinna pomoc

Do góry Bottom