• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW e39/e46 przekładka, co lepiej ?

desire1991

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Niedługo wybieram się na wyspy do pracy i zamierzam kupić auto bliskie memu sercu, mowa o BMW. Na chwilę obecną fundusze nie będą powalające, więc do wyboru mam BMW e39 lub e46 coupe (2drz obowiązkowo). Piąteczkę myślałem żeby wziąć w dieslu, jeśli jednak zdecydowałbym się na trójeczkę to myślałem o 3litrowej benzynce. Jako że zestarzeć się na wyspach nie mam zamiaru, pytam Was, drodzy forumowicze, które auto lepiej dałoby się przełożyć. Znajomy dał do przełożenia audiolkę naszpikowaną elektroniką i ma po prostu tragedie na kołach. Bardziej podoba mi się trójeczka 2drzwiowa, lecz czy będzie równie prosta w przekładce ? Nie będzie żadnych bubli typu wariujący komputer czy samo opadające szyby ? Prosiłbym także również o szacowany mniej więcej koszt przełożenia razem wliczając w to części. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi

pozdrawiam,
desire1991

stopro.

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Hmm myślę, że E39 po lift z ciemnym środkiem to ok 6000-7000zł a E46 ze względu na coupe chyba są droższe części niż w zwykłej E46. E46 będzie trochę droższa w przekładce no i 3.0 będzie droższe w zakupie raczej niż diesle w E39

Marcin DBP

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Toruń
Oby dwa auta bardzo podobne i nie tak zaawansowane elektonicznie jak nowsze modele mowie tu o swiatlowodach. Jesli sie ma pojecie lub sie odda warsztatom ktore sie na tym znaja to i mozna angielski statek kosmiczny sprowadzic i nie bedzie problemow :) (zarcik). pod wzgledem mechanicznym tez bez wiekszych problemow w obydwu autach podobna ingierencja w sciane grodziowa pare elementow przespawac pare otworkow wyciac i zaslepic. Ceny przekladek tez porownywalene okolo 2500 w 3 jak i 5 zalezy od koloru srodka do e39 troche tansze do e46 troche drozsze ale w tych granicach. u nas koszt przekladki 2000 dla obydwu modeli i gwarancja ze nie bedzie histori typu " żadnych bubli typu wariujący komputer czy samo opadające szyby" pozdrawiam

---------- Dodano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

ludzie skad te ceny bierzecie :)

stopro.

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Ja dawałem ceny oczywiście na gotowo, robota + komplet ładnych części.
I w tym przedziale warsztaty robią co podałem, bo robiłem rozeznanie gdy chciałem kupić BMW

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Marcin DBP - ostatnio przekladalem e 46 i calkowity koszt przekladki zamknal sie kwota 6500zl . W cenie moich przekladek sa nowe lampy , przeglad zerowy , nowe oleje i plyny a przy dzisiejszych cenach paliwa dowoz czesci do warsztatu tez stanowi spory wydatek .

Do góry Bottom