• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bez MOT

klimek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Londyn-Rzeszow
własnie mi się skonczyło MOT i za 2 tygodnie chce jechac moim vanem z Londynu do Dover i dalej do Polski
Czy kamery policyjne sczytują ze pojazd bez MOT
Czy ktos jechał bez MOT ostatnio?
Jakieś rok temu a moze dwa firmowym vanem jeździłem z miesiąc po Londynie i niebyłym zaczymany ale teraz to moze sie zmieniło
Z góry dziękuje
Pozdrawiam

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Było duzo razy na forum. Bez MOT to nie ryzykuj po anglii. Jak Cie zatrzymaja za byle caco, to zabiora auto na lawete, parking policyjny i sprawa w sadzie. Kara 4 lata temu wynosila 600f.

P.S nie stać Cię na wyrobienie MOT'u? Lepiej zapłacić te max 50f niż się stresować

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
smarsw dales rade z ta porada jak nic
co z tego ze w UK mandat zaplaci
a co jak wywali babola np we francji
pozniej zatrzymaja w holandii albo u niemca
pomacha im mandatem z UK ?

robic MOT i tyle

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
tak to było co do angli , w europie nie weryfikują z systemem zczytywania a sami wiecie jak ten przegląd wygląda 10 minut pracy na komputerze zgadza sie g4wlak

amk

Początkujący
Punktów
0
nie radze Ci jezdzic bez MOT - w razie kolizji ubezpieczalnia umywa rece od wyplaty swiadczenia - samochod jest nie dopuszczony do ruchu - placisz wtedy za wszystko - osczedz sobie kosztow i smigaj z motem - pamietaj o tym

klimek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Londyn-Rzeszow
Van już w Polsce, niebyło problemu z przejazdem bez mot do Dover
Tylko 30 km przed granica pol-niem szwaby wcisneły mi 260 euro mandatu za przeładowany van
Akurat 1 wrzesnia w rocznice. Faszystowskie świnie

Do góry Bottom