• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto kupione w Polsce, niekompletne V5C, problem z rejestracją

ffkffkffk

Nowy
Punktów
0
Cześć,

Zakupiłem Anglika w Polsce, spisałem umowę kupna, dostałem V5C, które wrzucam w załącznikach . Okazało się, że poprzedni właściciel nie zgłosił do urzędu celnego samochodu, oraz nie zapłacił akcyzy. Kiedy ja próbuję zarejestrować auto, powiedziano mi że muszę mieć potwierdzenie oraz dane osoby sprzedającej go w Anglii, nie do końca rozumiem czemu, czy ja mam teraz dochodzić historii właścicieli? Jak mogę to załatwić inaczej? Na angielskiej stronie DVLA widnieje jako nieexportowany, więc zakładam że ktoś tam zaniedbał dokumenty.

Załączniki

• IMG-20210107-WA0000.jpg
    IMG-20210107-WA0000.jpg
    62,4 KB · Wyświetleń: 15
  • IMG-20210107-WA0003.jpg
    IMG-20210107-WA0003.jpg
    150,3 KB · Wyświetleń: 12

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
To co tu wklejasz to nie jest Dowód Rejestracyjny, masz 1 kartę ?

Tiger76

Nowy
Punktów
0
Witam jak wyglada rejestracja anglika teraz po brexicie ???

mateo9300

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Manchester
Cześć,

Zakupiłem Anglika w Polsce, spisałem umowę kupna, dostałem V5C, które wrzucam w załącznikach . Okazało się, że poprzedni właściciel nie zgłosił do urzędu celnego samochodu, oraz nie zapłacił akcyzy. Kiedy ja próbuję zarejestrować auto, powiedziano mi że muszę mieć potwierdzenie oraz dane osoby sprzedającej go w Anglii, nie do końca rozumiem czemu, czy ja mam teraz dochodzić historii właścicieli? Jak mogę to załatwić inaczej? Na angielskiej stronie DVLA widnieje jako nieexportowany, więc zakładam że ktoś tam zaniedbał dokumenty.
Ktoś jednym słowem zrobił Cię w balona na ten fragment V5 nie zrejestrujesz auta w PL

ffkffkffk

Nowy
Punktów
0
@rys00 mam pierwszą kartkę, niestety kopię, gdzie była naklejka zasłaniająca dane poprzedniego właściciela

@mateo9300 jeśli złożyłem na dvla wniosek o v62 na dane osoby od której kupiłem auto i dostanę pełny v5c wtedy się uda? czy na v5c zawsze znajdują się dane poprzedniego właściciela?

Dzięki za reakcję chłopaki!

Do góry Bottom