• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto bez road taxu a transport na kołach

Will

Początkujący
Punktów
0
Miasto
net
Dobrze, ze po raz pierwszy trafiam na ten wątek. Inaczej bym pewnie spanikował. Jakieś 3 tygodnie temu zaliczyłem szczęśliwie trasę Londyn-Dover bez road tax. Oczywiście chciałem wykupić, ale najkrótszy okres to 6 miesięcy, do tego kilka dni załatwiania a ja nie miałem czasu.... Udało się. Jednak następnym razem kupuję tylko z kompletem dokumentów ;/

Galgan

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Slupsk
Koledze zawineli kiedys fure na lawete bo taxu nie mial juz ponad miesiac...ale gdyby moze znal angielski to inaczej by to wygladalo

polish11

Początkujący
Punktów
0
Miasto
uk
Dla mnie sprawa jest oczywista, wszystko zalezy na kogo trafisz jak cie złapią:
wersja optymistyczna - dostaniesz tylko mandat, wersja pesymistyczna auto na lawete + policyjny parking a tak moze sie zdażyć poniewaz brak TAXu unieważnia twoja polise ubezpieczeniową(przeczytajcie sobie warunki na umowie miedzy ubezpieczycielem)
Piszesz tez ze czekasz na dowód rej. więc jak dowód masz na twoje nazwisko to nie jest problemem odzyskac kase za niewykożystany TAX (liczy sie to miesiącami wiec nawyzej zapłacisz tylko za miesiac użytkowania TAXu)
formularz na którym mozna to zrobić to V14 ale pamietajcie mozecie to tylko zrobić jak jestescie włascicielami takimi jaki jest wskazany na dowodzie rej.(V5c)
i jeszcze odnoscnie dowodu rej. musisz go miec(jego pełną wersje) przy sobie jesli wybierasz sie za granice! w razie kontroli za granica nie masz dowodu rej.!!! co napewno spotka sie z nieprzychylnośćią służb porządkowych szczególnie tych niemieckich!!
odnosnie krótko terminowego ubezpieczenia online użyj www.tempcover.com zaraz po zakupie online masz przesłany certyfikat na maila drukujesz go i gotowe okres ubezpiczenia od jednego dnia do dwuch tyg.
pozdrawiam

andrzeys

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
andrzeys, samochód może pojechać na lawecie jak panowie z VOSA Cię sprawdzą anie policja,nigdy jeszcze nie słyszałem żeby ktoś za brak tax-u miał wzywaną lawetę,za brak ubezpieczenia owszem

Fakt, Policja moze najwyzej wypisac mandat, a goscie z VOSA bardziej sie czepiaja,
niepotrzebnie sie sprzeczalem, sorry,
nastepnym razem pomysle dwa razy zanim cos napisze. :mur:

dendex

Bywalec
Punktów
0
Miasto
uk
auto bez road taxu idzie na kosteczke jezeli zatrzyma was policja , jezeli sie uda to sie uda , rozmawialem ze znajomym policjantem , auto bez MOT mandat 60 f auto bez ubezpieczenia albo bez RAD TAXU ====== kosteczka złomu powodzonka jazdy z duszą na ramieniu

Do góry Bottom