• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a8 w12

sumek

Nowy
Punktów
0
Miasto
rumia
Witam jestem tu nowy dopiero się zarejestrowałem. Przeglądałem różne działy ale nie znalazłem tego czego szukam.
Mam audi a8 w12 rok 2006 anglik. czy jest mi ktoś w stanie wypisać jakie dokładnie części są potrzebne do przełożenia i czy musza być od samochodu benzynowego czy np mogę szukać od diesla ? czy rok też musi się zgadzać bo np w środku gdzieś doczytałem że mogą być części od np 2003 już, tylko przód musi być od 2005 bo był lifting ewentualnie czy mógłby ktoś polecić jakiś warsztat w pomorskim? dzwoniłem po różnych aukcjach na allegro i np piszą że kompletna przekładka potem się dopytuje i się okazuje że nie mia instalacji. Dzwoniłem do kilku warsztatów to jedni mi odpowiedzieli że się nie podejmą inni że nie jest potrzebna instalacja że przedłużają kable itd. nie znam się na przekładkach i nie wiem jaka wersja jest prawdziwa z tą instalacja itd
Dziękuję za odpowiedz i proszę o wyrozumiałość.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
instalke wymienia sie moze w 2 % aut
reszta to przedluzanie i lutowanie
musial bys trafic w identyczny wypas co graniczy z cudem i wtedy wymienic cala wiazke
a tak to zostaje modernizacja

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Skoro nie znasz się na autach,to nie ma szans zebyś kupił zestaw samodzielnie.
To auto to jest pojazd kosmiczny niemalże startrek,jest tam tyle różnych drobiazgów które są na wypasie że sam często się gubię,ale mogę cię pocieszyć ze nie znajdziesz nikogo kto wie wszystko.Radzę ci znajdź warsztat który sam zdobędzie potrzebny zestaw i bedzie po kłopocie.W razie jakiś pytań jestem do dyspozycji(nie podejmę się przekładki w razie czego),:gora:

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
ja bym się podjoł -- ale cena będzie kosmiczna jak za takie autko
no i troche daleko
a czemu andzej się nie podejmiesz???? przecież to twoja grupa -- a ty lubisz wyzwania ??? -- tak tylko pytam z ciekawości :)
a co do samej przekładki -- jesli nie zrobiłeś w życiu co najmniej 10 aut z gr vag po 2004 r -- zapomnij żeby się za to samemu brać
znajdz dobry -polecany zakład który ci da jakąś tam pewność i gwarancję że to auto będzie normalnie jeżdzić
szkoda takiego fajnego auta na experymenty lub paproków
no i instalację się przerabia -- jak ci ktoś piszę ze zmienia na identyczną --- kłamie !!!
nie ma instalacji identycznej w autach z gr vag
zawsze trzeba coś przerabiać -- nieraz wiecej niż przy normalnym przedłużaniu

sumek

Nowy
Punktów
0
Miasto
rumia
Dziękuję za odpowiedz zna ktoś jakiś warsztat w pomorskim który można polecić ? najlepiej taki co będzie miał części własne? a jak nie pomorskie to inne w rozsądnej odległości ;d czyli sam nie mam szukać części do przekładki bo na pewno czegoś będzie brakować? niby piszą że kompletna ale po killku telefonach dowiaduje się że nie ma wiązki tego tamtego dlatego też chciałem wiedzieć co dokładnie jest potrzebne żębym mogł z taką ,,listą" szukać czegoś bo znalazłem tylko do audi a6 a4 a3 ale do a8 nie ma opisu cześci . jakby ktoś miał ochotę i wiedział to proszę napisać. Dziękuję

---------- Dodano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

znalazłem jeden warsztat w gdańsku co przerobi za 3,5 tyś potrzebuję na to miesiac czasu i części inny w moich okolicach 4 tys i 12dni nie wiem o co miałbym kogoś takiego pytać żeby sprawdzić czy jest kompetentny w wykonywaniu takiej usługi... wiadomo że wszystko wyjdzie później w trakcie jazdy .... ale wiem np że jeden warsztat powiedział że się nie podejmie nie ze względu na czas lub jego brak a po prostu nigdy nie robili takiego auta. i tu np wiem że jest ok bo nie biorą każdego auta jak leci więc teoretycznie są w jakiś sposób uczciwi nie wciskają kitu że robili każde auto i każde zrobią ..ale niestety mojego nie podejmą się.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
najlepiej by było znależć jakąś opinię o danym warsztacie -- może gdzieś ktoś się wypowiedział na temat tej firmy w necie
poszukaj na forach -- może tu--może gdzie indziej

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
sawik wiesz dobrze ze opinie opiniami
mozna sobie napisac u kumpla na kompie

niech znajdzie kogos kto robil w danym zakladzie auto
ogladnie przerobionego i wypyta

matik44

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
wolbrom
ja bym się podjoł -- ale cena będzie kosmiczna jak za takie autko
no i troche daleko
a czemu andzej się nie podejmiesz???? przecież to twoja grupa

czeka na was jak spieprzycie to poprawi, robicie tyle latek no może chce zobaczyć wasz poziom? ja jestem pewien że te auto zrobi bez problemu,ale czy któryś z was to zrobi? TO DLA WAS WYZWANIE:gora:

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
ja nie robie i nie uważam tego za jakiś problem
każdy robi co lubi i nic nikomu do tego

Pozdro
Rafał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
czeka na was jak spieprzycie to poprawi, robicie tyle latek no może chce zobaczyć wasz poziom? ja jestem pewien że te auto zrobi bez problemu,ale czy któryś z was to zrobi? TO DLA WAS WYZWANIE:gora:

noi sami powiedzcie
znow sie zaczyna

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Ja proponuje podzwonić po zakładach i jak znajdziesz jakąś ofertę, która Cię zainteresuje przejedź się i obejrzyj inne przerobione auta przez daną firmą. A najpierw w necie poszukaj czy dany warsztat nie ma np. sprawy za fuszerkę i jest niewiarygodny. Oszustów obecnie nie brakuję :-(

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
oj andrzej andrzej -- za stary jesteś i zbyt inteligetny na takie głupoty !!!!
wszyscy cię szanują za profesionalizm
ale to już się robi nudne :(

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
oj andrzej andrzej -- za stary jesteś i zbyt inteligetny na takie głupoty !!!!
wszyscy cię szanują za profesionalizm
ale to już się robi nudne :(

Co się robi nudne?:eek:ff:
A 8 idealnie nadaje się dla bezrobotnych,ja nie jestem bezrobotny więc nie podejmę się przekładki,takie auta przekładam tylko znajomym ze względu na spory koszt roboty,mam taki komfort ze mogę sobie wybrać więc wybieram,nie przerabiam a8 i tyle,miałem w swoim warsztacie a 8 z 2009 roku i starsze też dlatego wiem co to jest przekładka tego auta.
Proponuję panowie przestać bić piankę,a tobie marek radzę zauważyć że matik 44 to nie mazurek,bo to przestaje być zabawne.

Do góry Bottom