• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b7, problem z elektryką drzwi, klamki

a4b7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorlice
Cześć. Mam problem z poprawnym podpięciem drzwi. W prawych drzwiach zmieniłem tylko klamkę zewnętrzną, a w lewych włożyłem wkładkę ze starym zamkiem. Do tego wymieniłem lewy sterownik drzwi, mechanizmy szyb eu a kable w lewych drzwiach ( do zamka) dałem 9pin od Europy. Po założeniu boczków centralka nie zamyka lewych drzwi, z guzika nad klamką działa tylko otwieranie wszystkich, zamykanie też nie. Ktoś wie w czym problem? Ewentualnie jak przerobić kable żeby działało? ( czytałem wszystkie tematy na forum na ten temat).

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
496
Miasto
łódzkie
Napisz jak zrobiłeś kostki w słupkach, robiłeś kodowanie ? czy zapala się lampka w boczku i podsufitce przy otwartych drzwiach ? i jak masz na fis-ie info o drzwiach

a4b7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorlice
Z prawej strony zostawiłem angielski zamek i kable A z lewej dorzuciłem eu zamek i kable też na 9pin eu. Kodowania jeszcze nie robiłem, może w tym problem. Chciałem prawy zamek dać eu i pełną klamkę eu Ale z prawej strony są dwa kabelki zmostkowane do czego innego. Widzę że w b6 można normalnie przełożyć prawo/lewo kable.

a4b7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorlice
Cześć. Problem rozwiązany, po kodowaniu wszystko jest tak jak ma być . Jeśli chodzi o przekładkę klamek, z lewej strony wsadzamy kpl klamkę EU i bębenek z angielskiej klamki oraz zamek europejski plus wiązka zamka od europy i wszystko pasuje, Z prawej strony można zostawić zamek angielski, ja przekładałem kompletną klamkę na wersję eu (kabli z prawej nie trzeba ruszać). Po kodowaniu wszystko działa. Kod 00512. Opisałem to jeszcze raz bo ja nie do końca rozumiałem tematy które już były na forum, może komuś się przyda i zrobi to szybko i sprawnie ;)

Do góry Bottom