• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B6-pierwsza przekładka, pomocy..

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
odepnij akumulator i sprawdź czy wszystko masz podłączone w szczególności 2 pinową małą czarna wtyczkę pod stacyjką

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Wlasnie znalazłem problem. Okazał się mega banalny. Nie podlaczylem masy wiazki komputera silnika. Nie zauwarzylem ze jest odpieta. Bardzo dziekuje za porady i przepraszam za zamieszanie.

Witam, mam jeszcze trzy błahe problemy.
Chodzi o strony otwarcia drzwi. Otwieram lewe to na tablicy pokazuje prawe i odwrotnie.
Druga to czujnik nacisku w siedzeniu, teraz rzecz jasna jest na prawym fotelu. Czy jak go wymontuję i włożę do lewego to będę musiał ciągnąć do niego przewody z podłogi prawego fotela?
I jeszcze zamek przedniej maski, czy go wymieniamy czy da się odwrócić? I jak przeciągnąć tą cholerną linkę?:)
Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

m.robert1975

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zawiercie
Witam, mam jeszcze trzy błahe problemy.
Chodzi o strony otwarcia drzwi. Otwieram lewe to na tablicy pokazuje prawe i odwrotnie.
Druga to czujnik nacisku w siedzeniu, teraz rzecz jasna jest na prawym fotelu. Czy jak go wymontuję i włożę do lewego to będę musiał ciągnąć do niego przewody z podłogi prawego fotela?
I jeszcze zamek przedniej maski, czy go wymieniamy czy da się odwrócić? I jak przeciągnąć tą cholerną linkę?:)
Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt.
Witam.do przekodowania moduł komfortu.trzeba w kodowaniu odjąć wartość 128.potrzebny vag.zamka maski nie wymieniasz.po zdjęciu nadkola lewego linkę puszczasz.odrywajac wystający cycek w przelotce wiązki na słupku.ja ostrzeganie o zajęciu fotela wyprogramowywuje.pozdro dla wszystkich.milych świat mokrego dyngusa

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Ostrzeganie o zajęciu fotela???

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Kolega pytał o mate

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Tak, chodzi o to że gdy wsiadam i odpalam zapłon na tablicy pokazuje mi się ikona o nie zapietych pasach. Ma to chyba znaczenie podczas uderzenia. W przypadku nie zapietych pasow nie odpala poduszki?

Mała poprawka co do czujnika w siedzeniu. Znajduje się on z lewej strony, czyli w przypadku przed przekladka na fotelu pasazera. Wiec teraz musze go przełorzyc na prawo i tym samym pociągnąć przewód z lewej str. podlogi na prawo? Po lewej mam 3 przewody w kostce a po prawej 2.
Żeby sprawe jeszcze skomplikowac to wymieniam fotele z innego auta i tam jest sterowanie ledzwiami. Czy chcąc je podlaczyc musze dodatkowo pociagnac kabel plusowy aby zasilić sterowanie?
W kostce nowych foteli mam po 2 przewody, gruby braz i cienki czerwonobialy w prawym i lewym. I nie maja czujnika zapiecia pasow. Czyli samo srerowanie ledzwiami.

.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MIKI09

Nowy
Punktów
0
Witam jestem nowy jestem w trakcje przekładki Audi A4 b7 2.0tdi i mam pytanie czy można przełożyć prawie całą wiązke stronami nie licząc wiązki silnikowej wychodzącej z lewej strony którą bym przydłużył na prawą stronę czy jest to wykonalne( wiązka z lewej strony wraz z modułem komfortu londuje na prawo) z góry dziękuję za pomoc jeżeli pytam w złej zakładce przepraszam.

Ostatnia edycja:

Driusz

Nowy
Punktów
0
Witam jestem tu nowy i potrzebuje porady.
Mam audi a4 b6 eu technicznie w dobrym stanie tylko że cała od spodu jest pognita.
I mam taki pomysł żeby kupić b7 w angliku.
I oczywiście dawcą była by b6
co o tym myślicie?
Przekładkę zrobię sam.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Ja się zgadzam :)

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Jesteś nowy to nie znaczy, że nie powinieneś przeczytać co było już napisane. Gdybyś to zrobił, nie byłoby pytania☺️

213grysik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam właśnie zaczynam przekladke Audi A4 B7 2.0tdi.

Myślę że po przeczytaniu wszystkich tematów ogarnę.
Jest to moja pierwsza przekladka ale pojęcie mam o mechanice, nieco gorzej z elektroniką.

Będzie ktoś skłonny do pomocy w razie problemów?;)

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Chyba wymiany?

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Dopasuj sobie tą puszkę do uchwytu, nie wymieniaj, bo będzie potem dym w kabinie. Można to zrobić, dorobisz sobie uchwyt tak, żeby założyć schowek kierowcy. Nie robisz na ocenę, ważne żeby było bezpiecznie.

213grysik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witajcie potrzebuję pomocy.

Złożyłem wszystko bez zakładania radia, klimatronika , deski. Chciałem odpalić (silnik 2.0tdi bre) na liczniku nic się nie pokazuje auto odpala i gaśnie, jakieś podpowiedzi co mogło pójść nie tak? lub wskazówki co sprawdzić. Z góry dziękuje

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Immo. Co mówi komp? Sprawdź bezpieczniki i zasilanie i masy licznika

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto