• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 b6 /b7 Jak Jest Naprawde

BNA

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Słyszałem wiele niejednogłosnych opini na temat przekładek coponiektórych aut ... ale AUDI A4 B6/B7 Jest chyba pionierem w tej kwesti ..... jedni mówia ze trudne do przełozenia mało kto się chwyci tego zabiegu spawansko ze niemiłosierne ....

inni zaś mówią ze sciana symetryczna i stosunkowo łatwe do przełożenia ....

bardzo was prosze o wasze opinie jak jest naprawde bo nie wiem co myslec... czymajmy sie tych 2 modeli b6/b7

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Pewnie po pierwsze mylisz modele b6 i b7 tak naprawdę od 2001 do 2007 to jest ten sam samochód . Po drugie nie słuchaj ludzi tylko poczytaj forum nic w tym modelu się nie spawa ściana symetryczna w 100 % .Natomiast jest troszkę zabawy z elektryką .

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
troszkę to tak subtelnie powiedziane hiihhihihihi

BNA

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
sawik napisał:
troszkę to tak subtelnie powiedziane hiihhihihihi
hehe sprecyzuj troszke swój haczyk ??

nie no poprustu na jakims forum jakis mechanin (przem małe M) wypowiadał sie ze juz by sie 2 raz za te auto nie brał jakies wiażki kable przeciaganie sztukowania komputer nie koduje i ogólnie ze audi a4 1.9tdii/ 130km to auto do du!!!... no i tego tamtego sie produkował ....

ja tam sie nieznam dlatego pytam:) pozdro

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Posłuchaj audi po 2001 roku bardzo fajnie wychodzi i jak ktoś wie jak zrobić to wszystko gra wcale nie jest to skomplikowane auto.

ŁUKASZ GKW

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
kwidzyn
www.autazanglii.host77.pl
chyba ze jakis rzezbiarz bedzie przekladal to wszystko mozliwe ;-) no tak z elektryka w vw jest zawsze troche zabawy ale dobry spec da rade

bania

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
A wiązki nie da się przełożyć na drugą stronę ? i co robicie z puszką z bezpiecznikami ?

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Nie wiem jak inni ale ja wiazke pod deska obracam , potrzebne przewody przedluzam . Auto bardzo przyjemne w przekladce . Zero ciecia i spawania . Na wykonana prace udzielam roczna gwarancje .

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
...a puszkę bezpiecznikową wpina się europejską do tej przerobionej angielskiej instalacji.

bania

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
A jak z mocowaniem magla wszystko pasuje ? czy trzeba dorabiać mocowania ?

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Napisalem Tobie juz wczesniej ze zero ciecia i spawania , nawet sciana nie jest przykrecana , masz wszystko gotowe tylko przelozyc . Rozbiez auto i sam sie przekonaj .

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Mam tylko jedno pytanie,a w zasadzie dwa,co z systemem airbag po odwracaniu wiązki?czy zadziała prawidłowo?i drugie pytanie,dlaczego tylko roczną gwarancję?masz jakieś obawy co do jakości swoich usług?

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Co do poduszek to zadziałają prawidłowo. Sensor w Audi znajduje się na tunelu środkowym i przy uderzeniu czołowym odpala obie poduszki. Chyba że ma wyłączoną poduszkę pasażera lub ma czujnik zajęcia miejsca w fotelu.
Co do gwarancji to na nowe auta dają nieraz 3 letnią więc myślę że roczna w zupełności wystarcza. Poza tym Andrzej czy uważasz że jeśli w ciągu 12 miesięcy nic się nie dzieje to po upływie 13 kable się "odlutują"?

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Czołowe poduszki zadziałają prawidłowo,to fakt,ale w audi czasem jest 8 a często 10 poduszek,chodzi mi o te nie czołowe,zadziałają prawidłowo?
Nie jest ważne co ja myślę o odlutowanych kabli,chodzi o przetarcia raczej,nie o luty.Ostatnio naprawiałem wycieraczki w octawi nie przekładanej,ktoś naruszył izolację w kablu od masy i zrobił się zielony,z wywiadu dowiedziałem się ze elektryk robił to rok wstecz,ale nie ważne,poduszki są ważniejsze,moim zdaniem jak obracasz instalację,to nie zadziałają prawidłowo co nalmniej napinacze pasów,chyba że się mylę.:jezor3:

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Zapytaj Kristoffa,ja nie obracam instalacji w żadnym aucie,moim zdaniem to jest bez sensu,ciekawe jak działają postojówki jak zostawisz właczony kierunek...;->

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Myślę że jest tutaj małe nie domówienie raczej nikt nie obraca całej instalacji tylko wiązkę pod deską .Ale wielki mistrz krzyżacki jak zwykle nie doczytał i sieje dalej zamęt jak zwykle.Ale jak jus kiedyś pisałem gdzie ten człowiek tam tylko syf i syf i dalej syf tak było jest i będzie gdzieś tam dawno kiedyś obiecywał co innego ale jego słowa jest tyle warte co ..... resztę można sobie dopisać samemu.Powodzonka

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Jak byś miał minimalne pojęcie o przekładkach a ie masz,to wiedziałbyś,ze nie da się obrócić instalacji tylko pod konsolą w w tym aucie,ta wiązka nie jest dzielona jak w starszym modelu,ale co mnie to obchodzi....róbta co chceta.
Możesz mnie obrażać ile chcesz,swoich braków tym nie nadrobisz
:lol:

delegat5

Użytkownik zbanowany
Punktów
1
Miasto
brzeżno
ale jak obrucisz instalacje z prawej na lewą to wszystko bedzie odwrotnie jak tym potem jeździć ?skrecasz w prawo a auto w lewo jedzie ciekawe jak potem przeglad w tym samochodzie zrobić:wack:

Do góry Bottom