• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8P Sportback 2007

pawlitoo

Nowy
Punktów
0
Witam jestem nowy na forum. Otóż sprawa wygląda następująco: kupiłem od znajomego tytułową "Audicę" za przystępną cenę(ok.15k), ale jest to anglik. Jako że jestem stosunkowo młody bo 22lata to jeszcze "dzieciak" nie wiem jak zabrać się za taką przekładkę, co nieco wiem o mechanice ale z elektroniki jestem kompletne ZERO. Dlatego proszę was, doświadczonych użytkowników aby pomogli mi uporać się z moim problemem. Chodzi mi głównie o listę części do takiej przekładki,jak sprawdzić czy auto jest uniwersalne i od czego zacząć. Z góry dzięki za pomoc.

#edit: a i jeszcze jedno jakie części mogą zostać przeniesione z anglika?

Ostatnia edycja:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie

blackp7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zakopane
szukaj w odpowiednich działach wszystko było już niejednokrotnie opisywane

stas1

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Jarosław
nie chcę zakładać dodatkowego tematu bo a3 8p przekładkę mam z dsg a gb manual, to tylko pedał sprzęgła i hamulca do kupna czy serwo i czy z golfa v podejdą, bo już bym się rozglądał żeby to skompletować prosze o odpowiedz

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
nie chcę zakładać dodatkowego tematu bo a3 8p przekładkę mam z dsg a gb manual, to tylko pedał sprzęgła i hamulca do kupna czy serwo i czy z golfa v podejdą, bo już bym się rozglądał żeby to skompletować prosze o odpowiedz
Oglaszasz się w dziale warsztaty i piszesz ze kompleksowo specjalizujesz się w grupie Vag a tu takie pytania zadajesz?
Jaja sobie robisz?

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Nic nowego, tutaj jest więcej takich co robią przekładki zawodowo.... co przekladka to sto pytań...

stas1

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Jarosław
Koledzy albo raczej Mistrzowie co się nerwujecie na mnie, zadałem małe pytanie myśląc że ktoś mi odpowie normalnie a nie naskakuje na mnie że jestem wszechmogący....
Nie mam za sobą tysiąca przekładek ale z waszą pomocą udało mi się przełożyć kilka samochodów i chodzą bez najmniejszych zastrzeżeń to o co wam w tym chodzi...

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Do góry Bottom