• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 1,8T 2001r czy Passat 1,9tdi 2002r

pablito1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Witam wszystkich forumowiczów mam problem jakie autko przywiezc i przelozyc czyli mam do kupienia za rozsadna kase jak w temacie Audi 1,8T 2001r lub Passata 1,9tdi2002r i chcialbym wiedziec ktury samochod juz po przekladce stwarza mniej problemow z eksplautacja i ktury bez problemow po pewnym czasie bym sprzedal . Czy koszt przekladki z czesciami zamknolbym w 7000zl za odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam:):):)

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
w obu przypadkach taki sam zabieg ciecie i spawanie koszty podobne ale ja wolał bym paska

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
nie wiem jakie te audi ale 1.8T przyszło mi na myśl a6 c5 albo a4 b5 oba modele były jeszcze w 2001

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
ja brałbym A4 B6, osobiście bardziej mi sie podoba i duży + to silnik 1,8 Tubro minusem bedzie to ze bedziesz musiał założyć gaz, największym + to że tak jak pisałeś auto ma symetryczną ścianę , nic nie tniesz i nie spawasz przy przekładce

Stolkien

Początkujący
Punktów
0
Miasto
KIELCE
Zgadzam się z przedmówcą. A4 B6 jest bardzo dobrym wyborem :) sam jestem na etapie zakupu anglika i właśnie 1.8T 151 KM. byłem już oglądałem jedno piękne i dałem zaliczkę. jeździ się*świetnmie tym autkiem a silnik 1.8T jest rewelacyjny TO FAKT. przekładka przyjemna.

pablito1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
No i chyba kupie Audi tez mialem przyjemnosc pojezdzic 1,8T i radocha jest duza z jazdy i z przekladka nie bedzie problemu tylko mniej wiecej ile przekladka by wyszla z czesciami autko bez skury zwykla czarna tapicerka ?

pablito1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Jezeli to jest cena za naprawde fachowom przekladke tego modelu to nie ma tak zle bo myslalem ze ponad 8 tys wyjdzie pozdrawiam :)

Hubert Kot

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Drodzy Przyjaciele a Audi A3 to spawanie ciecie czy nie...

dziękuję z góry

odpiszczie szybko...

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
niestety nie ma spawania jest wciskanie rąk w szpary i odkręcanie śrub,grzanie kleju podważanie i odklejanie a poźniej smarowanie silikonem i celowanie upapranymi łapkami w nakrętki (jak najszybciej bo silikon do szyb schnie w pół godz.)które mądry konstruktor umieścił od strony kabiny a wkrecanie od strony silnika :)

Do góry Bottom