• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Angliki do 16-18 tys zl

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Aby nim jeździć musisz mieć dowód na swoje nazwisko ubezpieczenie i mot
Co do rejestracji RHD to zapomniej że coś się zmieni

Pozdro
Rafał

Symu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PL
czemu zapomnic ze nie bedzie mozliwosci rejestracji?polska jest w ue a w innych krajach jezdza angliki tylko polacy lamia takie prawo,wiec mogl by sie ktos doczepic i polacy mogli by zaplacic kare za lamanie przepisow

** Dodano: 21-01-2010, 15:11 **
"Aby nim jeździć musisz mieć dowód na swoje nazwisko ubezpieczenie i mot "
a aby to miec jak to dostac i ile sie placi?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Musisz wysłać do DVLA odcinek 10 z V5C
Mot robisz raz w roku na wyspach
Ubezpieczenie poszukaj jest opisane na forum co i jak

Prowadziłeś kiedyś auto z kierą po prawej stronie w naszym ruchu?

Symu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PL

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
zweckform napisał:
Aby nim jeździć musisz mieć dowód na swoje nazwisko ubezpieczenie i mot
Co do rejestracji RHD to zapomniej że coś się zmieni

Pozdro
Rafał

nie wiem jak w waszych rejonach policja dziala ale ja jezdze caly czas tylko anglikami i przy zadnej kontroli nigdy sie nie pytali czy mam mot a nawet ubezpieczenie
jezeli V5 nie jest na mnie to pisze sobie fakture i to wszystko
chyba jednak az tak duzo osob nie przegina z jezdzeniem anglikami inaczej policja by sie i za to wziela

wiadomo najwazniejsze jest ubezpieczenie,ale z tym nie ma problemu, 99pln na m-c w pzu

o tyle mam latwiej,ze mam angielsie prawko a na sam jego widok juz jest z policja inna gadka, jak sie uczepia to najwyzej stowke wezme bez oczywiscie punktwo

wiec moja rada jak juz sie ktos uprze na jazde anglikiem to robcie sobie co miesiac nowa umowe kupna jezeli nie macie V5 na siebie i co miesiac ubezpieczajcie

pzdr

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Z racji tego że też okresowo jeżdżę angolami mam doświadczenie w kontrolach policyjnych
Są rejony Polski gdzie nie ma opcji abyś pojeździł autem z UK bez odpowiednich papierów
Np Lubelszczyzna czy okolice Radomia
Bez papierów bez gadki jest laweta i sąd grodzki (kary też są odpowiednie)

Druga sprawa to umiejętności
Aby jeździć bezpiecznie Angolem w naszym ruchu trzeba mieć na prawdę dużą wprawę

Tu człowiek pisze że nawet nie siedział w takim aucie a od razu porywa się na merca S klasę gdzie auto gabarytowo jest na prawdę duże
Jak krzywdę zrobi sobie to pal licho, gorzej jak w wypadku zginą przypadkowe osoby

Ja swój udział w tej dyskusji kończę

Pozdrawiam
Rafał

Symu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PL
kto powiedzial ze nie siedzialem?siedzialem i jechalem jako pasazer,ale jeszcze nie prowadzilem

waldek77

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Witam!Przeczytałem wszystkie posty i tak się zastanawiam jak angola zarejestrować na siebie wysyłając odcinek nr. 10 skora nie jest się zameldowanym na wyspach?
Nie trzeba straszyć że nie da rady jezdzić bo jest spoko prawej stronie a badenie techniczne można kupić albo zrobić krajowe -jest wiele sposobów. Umowę bądz fakturę można przepisa,ale jeśli masz ubezp. i przegląd to już nikt się nie dopytuje(wiem z praktyki) Myślę ze w końcu jednak że w nie długim czasie rejestracja anglików będzie możliwa co nie będzie za pewne na rękę tym którzy robią przekładki.

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Kolego tam nie ma obowiązku meldunkowego. Wpisujesz adres gdzie jestes i na dowodzie go masz. Nie ma zadnych komplikacji. Anglia to kraj w którym nie robią ci problemów o wszystko :devil:

Kolego a jezeli chodzi o ubezpieczenie, to jak bedziesz mial dokumenty na siebie i najlepiej umowa dwujęzyczna, idziesz do PZU i robią Ci roczne ubezpieczenie. Nie takie jak w axa gdzie w regulaminie maja zapis ze w razie wypadku nie dadza kasy, ale w PZU masz normalne OC i kase wypłacają. Pozdrawiam

Do góry Bottom