• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Anglik w Polsce

endriuheh

Nowy
Punktów
0
Miasto
Londyn
Witam wszystkich kupilem samochod w angli (na mojego tate) marki bmw i chce wrocic do POLSKI nim mam kilka pytan.
Samochod ma oplacony mot do 1.06.2011 tax do wrzesnia 2010 a ubezpieczenie place miesiecznie( ubezpieczenie jest na mojego tate ja jestem drugim kierowca).
1.Wracam do polski i jezdze po polsce tym samochodem bez przekladki jak dlugo moge tak jezdzic?
2.Zamykam ubezpieczenie tego samochodu w angli czy nadal moge jezdzic po polsce majac papiery na ktorych wyraznie jest napisane ze mam ubezpieczenie na rok? w razie kontroli policja umie cos takiego sprawdzic ?
3.Konczy mi sie tax czy policja moze miec do mnie problemy ze nie mam oplaconej skladki na tax ?
Na samym koncu zapomnialem dopisac ze juz nie wracam do uk tym autem i zamierzam po kilku miesiacach zrobic przekladke ..

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
a na jakiej zasadzie oplacasz MOT ? Chyba nie wiesz co to jest ;)

deserter2006

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
policja w polsce nie jest w stanie nic sprawdzic, jak tak zrobilem raz jak ty planujesz, zrezygnowalem z ubezpieczenia jak wyjezdzalem z uk, i przy kontroli wszystko bylo picus glancus.Co do Motu to jak im paluchem nie wskazesz Expiry date to pojecia nie maja co i jak...a jezdzic to sobie mozesz ile dusza zapragnie(czyt. do kiedy masz napisane w papierach z ubezpieczenia :D )

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
policja w polsce nie jest w stanie nic sprawdzic, jak tak zrobilem raz jak ty planujesz, zrezygnowalem z ubezpieczenia jak wyjezdzalem z uk, i przy kontroli wszystko bylo picus glancus.Co do Motu to jak im paluchem nie wskazesz Expiry date to pojecia nie maja co i jak...a jezdzic to sobie mozesz ile dusza zapragnie(czyt. do kiedy masz napisane w papierach z ubezpieczenia :D )

picus glancus to jest do wypadku, potem bedziesz mial niezle problemy za jazde nieubezpieczonym autem ! Chyba nie zdajesz sobie sprawy z koszow jakie bedziesz musial poniesc

matik43

Użytkownik zbanowany
Punktów
6
Miasto
wolbrom

No kolego abyś sie nie mylił i nie wprowadzał ludzi w błąd, otuż miałem w Gorzowie wielkopolskim kontrole i pan policjant wszystko wiedział nic mu nie trzeba było pokazywać zarządał v5c motu i ubezpieczenia wszystko to miałem ale wiedział czego chce,może na jakimś zadupiu możesz oszukać stujkowego ale panowie drogowcy znaja sie na dokumentach

deserter2006

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
moze i tacy sie zdarzaja, a ja nie na zadupiu tylko w centrum katowic :D ale tak czy siek, czy za certyfikatem insurancu faktycznie kryje sie ubezpieczenie to oni nie sa w stanie sprawdzic :D

Do góry Bottom