• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Angielskie ubezpieczenie w Polsce inny kierowca

przemek5511

Początkujący
Punktów
0
Miasto
LUBLIN
Witam mam takie pytanie:
Jeżdżę anglikiem po Polsce zarejestrowanym na mojego ojca, ubezpieczenie jest angielskie na niego. Czy w razie kontroli będą jakieś problemy?

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
nie, (tak szczerze to zalezy jaka wiedze o wyspiarskich ubezpieczeniach ma Policjant ktory Cie bedzie kontrolowal) ale w razie wypadku beda bo ubezieczenie jest na ojca a nie na Ciebie, wiec jezdzisz nie legalnie bo bez ubezpieczenia czego nikt nie popiera ! Wyspiarskie ubezpieczenia sa na osobe a nie na auto !

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
przemek5511 napisał:
chodziło mi o rozeznanie policjatów ;)

tego najstarsi gorale nie wiedza, szczerze watpie zeby wiedzieli o co biega, powiesz ze jestes dopisany i uwierza ;)

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
rozeznanie policjantów uhahaha , nawet nie będą wiedzieć kiedy Ci się termin kończy jeżeli nie będzie cyframi napisane

deserter2006

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
ojjjj ostroznie...ogolnie sie zgadzam ale sa i tacy co maja troche oleju w glowie...moj ojciec jezdzil moim anglikiem czesto gesto,jest dopisany do insurancu(prawde mowiac to byl glownym kierowca:D) i raz nam sie trafil taki policjancik madrala co twierdzil ze angielskim autem moze jezdzic tylko wlasciciel z logbooka...trza bylo dluzsza chwile tlumaczyc...czyli cos mu tam dwonilo ale nie wiedzial w ktorym kosciele...za duzo juz chyba RHD po polsce pomyka :lol:

michael

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
UK
Czy nadal istnieje możliwość jazdy samochodem zarejestrowanym i ubezpieczonym za granicą, ale dodatkowo dopisaną osobą do ubezpieczenia, która będzie jeździć po Polsce?

michael

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
UK
Czyli w dokumentach nie muszę być wpisany jako właściciel?
I jak długo mogę pomykać anglikiem po naszych drogach?
Ubezpieczalnia za jazdę za granicami swego kraju wymaga dodatkowej opłaty.

Do góry Bottom