• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

angielska wiązka klimatronika

mar.tom

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skarżysko
Czy każda angielska wiązka klimatronika wymaga zamiany pinów przy silniczkach europejskiej nagrzewnicy? Czy może są jakieś wyjątki? Nie wiem czy zrobić to teraz jak mam wszystko na wierzchu czy może później jak sprawdze jej działanie po zamontowaniu. Z góry dzieki za odp.

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
ja zawsze przepinam od raz jak mam na wierzchu po co potem się gnieść pod deską.

a co do pierwszego pytania to każda angielską wiązkę cklimatronicka trzeba po przepinać - chyba że wrzucisz europejską (zarówno w passacie jak i w octavii I czy golfie IV )

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jeśli chodzi o paska to tylko przy pierwszej przekładce gdy nie wiedziałem nie zamieniłem pinów i potem musiałem się mocno gimnastykować żeby to pozamieniać, a tak jak teraz to normalnie przed montażem instalacji zamieniam sobie piny składam wszystko do kupy i smiga aż miło

Kamil 23

Nowy
Punktów
0
Miasto
Szczebrzeszyn
Panowie jestem nowy na forum przeszukuje je 2h i nie moge znalezc tematu z pinami ktore trzeba przepiac aby klimatronik dzialal poprawnie.

CUNIADO1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mława
kolego zeby klimatronic działal poprawnie musisz odwrocic piny przy wrzystkich silniczkach przy ngrzewnicy najlepiej jest zrobic to przed załozeniem deski :)

Kamil 23

Nowy
Punktów
0
Miasto
Szczebrzeszyn
Tylko ze u mnie działa wszystko no opak czyli np zwiekszam temp. nadmuch idzie na nogi, zmniejszam temp, nadmuch idzie na szybe i odwrotnie wybieraz nadmuch na nogi to temp. sie zwieksza. Silnik dmuchawy chodzi normalnie. Nie jestem elektrykiem wiec pozamieniaj piny nie wiele mi mowi, bo pinów jest jak dobrze pamietam 5 w kazdej kostce:) Byłbym wdzieczny za jakies foto albo schemat

Kamil 23

Nowy
Punktów
0
Miasto
Szczebrzeszyn
Dzieki za foto ale nie na duzo mi sie to przyda, bo ja mam nagrzewnice pl wiec nie musze nic ciac ani kleic a kostki sa w nagrzewnicy takie jak UK wiec wszystko pasuje tylko dziala odwrotnie. Jak bym chcial zmieniac kostki tak jak napisane jest w linku to musialbym wszystkie kostki pozamieniac i w nagrzewnicy i w instalacji. Najlepiej jakby ktos mial info albo foto na temat nagrzewnica PL instalacja UK know how :)

Do góry Bottom