• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AC anglika po przekładce

TomekGalka

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Konin
Witam
Mam pytanie, po przekładce passata chciałbym go ubezpieczyć również na AC i tu pytanie czy ubezpieczyciele równo traktują auta europejskie jak i angielskie po przekładce ?

Shark

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
mazowieckie
Nikt nie sprawdza czy to anglik czy nie pod warunkiem ze przełozony po bozemu i oczywiscie przebieg w km.
Jesli pójdziesz do taniego ubezpieczyciela jak axa,link4 itp.(to drugie omijaj szerokim łukiem) to pomierza ci lakier zrobia mnóstwo zdjec z kazdej strony ,pod maska i przebieg. Jesli był malowany to zaniza wartosc. Juz nie wspomne co robia przy szkodzie.
Natomiast ubezpieczyciele typu PZU , Warta itp robia kilka zdjec i nie wnikaja czy malowany czy nie i masz wartosc auta rynkowa (niema problemów przy szkodzie), ale zapłacisz 2x tyle co w tanich ubezpieczeniach direct.

Tony

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
A jak masz drogiego anglika i będziesz miał do likwidacji szkodę z AC na 50.000zł to takie PZU weźmie firmę która dokładnie prześledzi proces rejestracji, przekładki auta i wynajdując jakąś bzdurę o homologacji która nigdzie nie jest praktykowana nie wypłacą Ci ani złotówki powołując się na zapis które nie pamiętam dokładnie, ale brzmi mniej więcej tak: auto które zostało nielegalnie wprowadzone na teraz RP traci prawa ubezpieczenia AC. Wszystkie faktury mogą się zgadzać ale jedno uchybienie i już masz "nielegalnie wprowadzone auto na teraz RP", dodatkowo szkoda że sprawdzają to dopiero jak mają płacić, a nie jak biorą.

TomekGalka

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Konin
Chodzi mi dokładnie o Passata ok 2003 2004 czyli wartość jakieś 30,000zł czyli jak go ubezpieczę na AC i jakbym go gdzieś otarł albo do rowu wpadł to nie oddadzą mi nawet złotówki ??
a jak mi go ukradną to też nic, to po co kasę biorę złodzieje??
i właśnie myślę o ubezpieczeniu w PZU

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
Miałem kiedys Ac na Vectre po przekładce w PZU, nawet znaczki miałęm angielskie, ubezpieczyli bez problemu, zrobili zdjęcia z zewnątrz, deski, licznika i nr nadwozia i tyle a co do wypłaty odszkodowania to nie wiem bo nie miałem stłuczki itd, ale jeśli chodzi o wypłatę z oc sprawcy to np w PZM przyjechał rzeczoznawca i sprawdzal kazdy element samochodu grubość lakieru, zdjecia wszystkiego nawet pod maską, ewidentnie widać ze to był angol a co do wypłaty kasy to bardzo dobrze wypłacili byłęm dużo do przodu.

TomekGalka

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Konin
A czy ktoś miał likwidację szkody z AC z przerobionego anglika bo nie chcę wtopy zrobic że ubezpieczę a potem jakby coś to tylko kasa z AC poszła na marne, będę ubezpieczał w PZU.

Tony

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
Jak będzie duża szkoda to wynajmą firmę i jak będzie coś nie tak od momentu sprowadzenia do Polski to AC nie masz. Znajomemu nie wypłacili bo wynajęli firmę i osoba od której kupił anglika czegoś tam nie zrobiła. On ze swojej strony wszystko pozałatwiał jak trzeba, a co osoba która sprowadziła auto do Polski niestety nie wiedział. Nie wiedział o tym zapisie, dowiedział się przy piśmie o odmowie wypłaty.
Jak wszystko załatwiasz jak trzeba co do byle pierdoły to nie masz się czego bać. I nie wierz w to co ci powiedzą na infolinii. CZYTAJ CAŁĄ UMOWĘ DOKŁADNIE bo umowę TY podpisujesz. To co Ci ktoś powiedział przez infolinie nie masz nigdzie podpisane.

Punktów
0
Miasto
KIELCE
A czy jest możliwość ubezpieczenia AC anglika z kierownicą z prawej strony? Będę miał MOT i wykupie OC w polsce .

Do góry Bottom