• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 B8 elektryka- potrzebna pomoc :(

Karol634

Nowy
Punktów
3
Miasto
Kielce
Witam wszystkich!
Powoli przekładam A4 B8.
Grodź ogarnieta, części do przekładki kupione, jednak zastanawiam się co zrobić z elektryka.
Z tego co udało mi się dowiedzieć, trzeba odwrócić cześć pod deską. Od czego dalej zacząć nie mam pojecia.
Stąd pytanie do was, po przełożeniu i przedłużeniu wiązki co dalej?
Co zrobić z airbagiem? Zostawić stronami, czy trzeba robić jakieś inne kombinacje?
Bardzo proszę o pomoc

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Przerobienie instalacji w tym aucua to kilka godzin dla laika. Wymiana instalacji to skrajna głupota. Zadzwoń do mnie wyjaśnię jak to ogarnąć.

Auto-Kam

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Witam. Potrzebuje porady co do przerobienia instalacji w tym tez aucie? Pomoze ktos?

iwan997

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Jak kolega Mazurek uważa że zrobienie auta z wymianą instalacji (żeby było jak oryginał) to głupota to raczej na tartaku powinien pracować a nie za samochody się brać.Idąc tym tokiem myślenia to bez sęsu Lambo kupować jak można Pontiaca Fierro przerobić.

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Zapewniam Cię kolego iwan że nie masz racji a kolega Mazurek wie co mówi. Zadko się z nim zgadzam ale taka jest prawda.
Porównywanie do fierro nie trafione

Karol634

Nowy
Punktów
3
Miasto
Kielce
Witam!
Z racji tego, że na odpowiedź czekałem długo, zdążyłem powoli sam ogarnąć instalację. Udało się bez problemu. Na początku przerażenie w oczach i pytanie od czego tu zacząć ale chwila zastanowienia i myśl "przecież to banalne". Auto od 2 miesięcy już jeździ i sprawuje się dobrze, działa wszystko tak jak trzeba.
Kolega Mazurek ma rację 100%. Kupienie instalacji z Europy z takim samym wyposażeniem w sedanie i z 2.0T graniczy z cudem tak więc lepiej przerobić ta co jest. Zajęło mi to na spokojnie 4h.
Pozdrawiam wszystkich

Zeflo

Uczestnik
Punktów
0
Napisz może jak to ogarnąć itd dla potomnych. Przekładałem dla siebie B6, ale myślę już nad B8, i fajnie było by znów ogarnąć to samemu :)

fazi123

Początkujący
Punktów
1
Miasto
k-ce
witam
właśnie nabyłem a4 b8 avant i mam parę pytań co do instalacji
poczytałem forum i poukładałam sobie co i jak
czy szanowni koledzy mogą łopatologicznie naprowadzić mnie na przeróbkę instalacji.
następnie jak z lampami - bixenon skrętny da się ogarnąć?

Do góry Bottom