• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

a4 b6 2,0 2001 czy warto go kupic? anglik przelozony w pl

dzinks0

Nowy
Punktów
0
Miasto
clausthal
witam tak jak w temacie chce kupić takie autko
Rok produkcji:2001
Przegląd:08/2011
Przebieg199 000 km
Skrzynia biegów:manualna
Moc:130 KM (96 kW)
Pojemność skokowa:2000 cm³
Rodzaj paliwa:benzyna+LPG
Kolor:granatowy-metallic
Liczba drzwi:4/5
Kraj pochodzenia:Wielka Brytania
Kraj aktualnej rejestracji:polska

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, ESP, światła przeciwmgłowe, pod. przednia szyba
bezwypadkowy

-AUDI A4 2.0 130KM + SEKWENCYJNA INSTALACJA GAZU LPG
-ROK PRODUKCJI 2001
-KLIMATYZACJA KLIMATRONIK ( DWIE STREFY )
-EL.SZYBY
-4 X AIR BAG
-ABS
-ESP KONTROLA TRAKCJI
-WSPOMAGANIE
-REGULACJA KIEROWNICY
-PEŁNA .REG. FOTELI
-PODŁKOIETNIK
-5X ZAGŁÓWKI
-IMOBILISER + DODATOWA UKRYTA ODCINKA ZAPŁONU
-REWELACYJNIE DZIAŁAJĄCY SYSTEM "BOSE" Z RADIEM AUDI CONCERT II
-CENTRAL+PILOT
-FELGI ALUMINIOWE AUDI 16''
-KOMPLET DOKUMENTÓW I KLUCZYK
-ROZRZĄD WYMIENIONY
-SPALANIA 8-10 LPG / 100KM TRASA // 10-12 MIASTO //
-STAN TECHNICZNY I WIZUALNY SAMOCHODU BARDZO DOBRY
-BEZWYPADKOWY 100%
-WYMIENIONY OLEJ 05/2011
-AUTO JEST PRZEROBIONE Z WERSJI ANGLELSKIEJ W PROFESJONALNYM WARSZTACIE.

http://imageshack.us/photo/my-images/84/c198294047.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/14/c198294048.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/801/c198294041.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/23/c198294042.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/18/c198294043.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/851/c198294045.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/543/c198294046.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/819/c198294049.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/812/c1982940410.jpg/

dostalem odpowiedz na kilka pytan ktore zadalem sprzedajacemu
-wszystkie przelaczniki sa przelozone w dobra strone
- na wymiane oleju i rozrzadu mam dowod w postaci pieczatki z miejsca wymiany. Pieczatka postawiona przez osobe wymiejajaca
- opon zimowych nie posiadam bo jak juz wspominalem moja jazda tym samochodem to z domu do pracy. Jezeli chodzi o dalsze wyjazdy to wyjezdzalem przewaznie w okresie letnim - wakacje.
- auto pali po trasie ok 8.5 l gazu a przy miescie ok 11stu. Srednio ok 9.5l
-o adres warsztatu musze zapytac kolege bo to on przekladal a wiem ze jest pedantem i niepozwolil by sobie na nieprofesjonalna przekladne. W tej chwili jest na wakacjach w grecji i musimy poczekac az przyjedzie.
- do serwisu oczywiscie mozemy podjechac
- drozek i kierownica :) prosze pana to byla przekladnka i samo sie prosi ze jak sie przeklada czesci i jezeli ta druga jest lepsza to zaklada sie lepsza nowsza.
-chce kupic WIEKSZY SAMOCHOD bo do tego nie moge sie spokojnie zmiescic z wszystkimi gadzetami malego syna.
- samochod jest otwierany z oryginalnego kluczyka
- wycieraczki przelozone
- reczny nie wiem czemu tak jest ale nie zwracam uwagi na takie cos. Jest zupelnie wygodnie.
-cale lampy sa wymienione i swieca jak nalezy.

ile kosztuje wymiana czujnika oleju i napinacza łańcuszka napędzającego wałki- bo to powiedzial mi sprzedajacy ze jest do wymiany .
jak to jest z ta kierownica powinna być 3 czy 4-ro ramienna?
czy to normalne ze podczas przekładki ktoś dalby inna kierownice?
czemu zmieniony został drazek zmiany biegów? bo to raczej przy przekładce niejest wymagane

co o tym samochodzie myślicie ? warty wydania 20tys zl?
trochę boje sie ze to przekładka, ale sam chciałem sprowadzić z Anglii i przełożyć
wiec jeśli dobrze był przełożony to mam sie czego obawiać?
są jakieś szczegółowe wytyczne co sprawdzić w takim przełożonym angliku ?

wielkie dzięki za pomoc

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
po 1 nie kupuj tego auta z silnikiem 2L fsi, instalacja gazowa w tym aucie to musi być prawdziwy "majstersztyk" zeby to chodziło
po 2 te auta w angolu chodza srednio max 10tys sledzac allegro
po 3 radze kupic angielskie i zlecic komus zaufanemu i rzetelnemu przekładkę, jak się nieraz widzi nieprofesjonalna przeładkę to az czlowieka szlag trafia gdy trzeba cos poprawiać

pawelszczecinek

Anglikomaniak
Punktów
3
Witam

Moim zdaniem autko całkiem ładne ,podjedz zobacz przejedz się ,a ten co sprzedaje wydaje się uczciwy pisze ze po przekładce ,a molo kto pisze :)a najlepiej podjedz do warsztatu kto przekłada jak masz gdzieś w okolicy .

dzinks0

Nowy
Punktów
0
Miasto
clausthal
samochod jest w pionkach. znacie jakies dobre serwisy zeby mi wszystko sprawdzili w tamtych okolicach ?
ja mieszkam dosyc daleko ale sie umowilem dopiero za kilka dni bo facet pojechal na urlop
jesli nie wezme tego audi to seat leon 1,6 16v z 2001 lewostronnego
co do silnika to rozne opinie czytam, wiele osob ktore maja ten silnik to sobie go chwali . ale wiele opini jest tez negatywnych ale to zazwyczaj nie wlasciciele pisza
wiec tak naprawde niewiem co robic
facet wydaje mi sie uczciwy bo podaje mi wszystkie dane jakie chce, jak ma wszystko udokumentowane jak mowi to byloby super. niby zmienia samochod bo mu sie wozek dzieciecy i inne rzeczy nie miesci-a to akurat slyszalem jak dzwonilem ze ma dziecko bo wrzeszczalo jak dzwonilem- niby nic ale zawsze to jakas oznaka rzetelnosci slow sprzedajcego

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jesli ktos ma taki silnik to nie napiszeci ze lipa same silniki sa ok tylko ze wymagaja dobrych instalacji gazowych - pozytaj w necie ja kiedys tez patrzylem na te auta z 2L silnikiem bo byly tanie teraz wiem ju czemu
kierownice byly i 3 i 4 ramienne tylko nie wiem czy do granatowego wnetrza nie powinna byc tez granatowa? jesli chodzi o to ze napisal ze ja wymienil bo ta byla lepsza to pewnei stara byla wytarta co swiadczy o sporym przebiegu
jaka jest cena auta?

dzinks0

Nowy
Punktów
0
Miasto
clausthal
cena ostateczna 19 tys . to powiedz mi czemu , bo masz jak rozumiem jakies doswiadczenie z nimi.

wlasnie czytam ze ten silnik jest z bezposrednim wtryskiem wiec jezeli ma lpg to musi byc V generacji tz co jakis czas wtrysk benzyny by ochlodzic wtryskiwacze.
juz sam niewiem co o tym myslec troche sie boje bo to troche nowoczesne i niezbadane instalacje. no i pali benzyne w czasie jazdy, nie tylko sam gaz wiec troche zmniejsza sie oszczednosc

co o tym myslicie?
bo jesli nie to wezme leona 1,6 16v i tam dam lpg, ten silnik niejest bezposredni wtrysk

rhd

Gaduła
Punktów
0
Miasto
lubelskie
Nie dam sobie reki uciac,ale to auto jest za stare na FSI.FSI weszlo ze 2-3 lata pozniej i mialo juz 150km

dzinks0

Nowy
Punktów
0
Miasto
clausthal
to jak wkoncu jest, to jest silnik z bezposrednim wtryskiem czy nie ?

---------- Dodano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

sprawdzilem i dopiero od 2002 byly montowane FSI, wiec niebezposredni wtrysk jest. co za tym idzie niema zapewne instalacji V gen ze gaz i ca jakis czas wtrysk paliwa, przez co wiecej paliwa spala.
to co myslicie, warto ?
chce go tak na 5 lat
ale boje sie ze potem go niesprzedam, jak myslicie

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
nas sie nie pytaj
twoja decyzja
osobiscie angola z niewiadomego zródła bym nie brał

rIo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
W-wa
Witajcie, niektorzy pisza, zeby nie kupowac tylko dlaczego ?
Nie kupowac, poniewaz ktorys z Was go nie przelozyl ? Niewiadomo, kto to robil to prawda, ale wcale nie oznacza to, ze auto trzeba bedzie poprawiac. Nie jest wykluczone, ze ten kto przekladal to auto zrobil to rownie dobrze jak wy, bedz moze lepiej. Ktorys z przedmowcow napisal, ze koles nie ukrywa pochodzenia autka i mowi co jest zrobione a co nie. Wydaje sie byc uczciwym ( wg. mnie ) co wcale nie oznacza, ze jest .
Wez kogos, kto zna sie troche na mechanice i moze blacharce. Niech oceni, czy autko nie jest zlozone z 3 innych i pospawane. Jezeli wszystko hula i nie jest jakis szczep to czemu nie kupic.

PS. Bez obrazy Jaro, mozesz bys super fachowcem i nie neguje Twoich umiejetnosci, ale czy oprocz Ciebie nie ma tu dobrych przekladaczy ( jak widac autko nie przelozone przez Ciebie to niewiadome zrodlo).

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
wsiadać w auto i jechać obejrzeć
zobaczyć jak zrobione i czy wszystko działa
jak cena jest dobra to brać i cieszyć się "nowym" autem
jak dobrze zrobione to co to za różnica kto to robił

Pozdro
Rafał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
wszystko OK

a co pod decha
instalka to podstawa
wszystko dziala !!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

pytanie jak długo
ps.
sprawdz deske w stosunku do boczków

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Jaro
Jak by się tak każdy wszystkiego bał to by musiał tylko w domu siedzieć a i tu niebezpiecznie bo go zawsze prąd np z telewizora może kopnąć

Pozdro

rIo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
W-wa
Jaro a jak dlugo twoje przekladki trzymaja ?
A co pod decha ?

Piszesz nie kupuj angola z niewiadomego zrodla, a powiedz ilu sposrod milonow polakow wiedza o Tobie ? Jezeli wszyscy beda mieli takie podejscie jak Ty to zostaniesz bezrobotny - czego Ci nie zycze.

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
powiem ze zamaskować wszystko mozna a wewnatrz moze być różnie jak chcesz to sprawdz dobrze te auto żebys sie nie nadział na minę, mi osobiście ten granat się nie podoba (wnętrze) ale to kwestia gustu a z tym fsi to daliście mi do myślenia bo byłem święcie przeknany że w b6 wszystkie 2.0 to fsi, jeśli to nie fsi to moze ten sam wadliwy 2.0 co w pasku b5 fl? wtedy tez bym nie polecał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Jaro a jak dlugo twoje przekladki trzymaja ?
A co pod decha ?

zawsze instalacja jest robiona na wzór EU

zadne przedluzanie tysiaca kabli na druga strone np od kolumny, czy GEM-u
bo komus niechce sie tasmy posciagac , i potem wychodzi pajeczyna

rIo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
W-wa
Jaro podpowiedz jak to sprawdzic, zeby polowy samochodu nie musial rozebrac.
pzdr

Do góry Bottom