• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zwrot taxu

jasio18

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
Witam,mam takie pytanie.za niecaly miesiac wracam do pl i zabieram ze soba samochod,z tego co wiem to zeby go wyrejestrowac z uk to musze wyslac odcinek 11.A jak mam zrobic z taxem bo w sumie mam jakies 50 fula do zwrotu,i przydaloby sie odzyskac troche grosza.Co mam ich poinformowac kiedy wyjezdzam i od tej daty oni mi zwroca pieniadze i przysla czek przed wyjazdem z uk????czy jak to ma wygladac??

jasio18

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
no ja kiedys zlomowalem samochod i wysylalem ten formularz.Ale teraz to ja musze jakos wyjechac z uk to co mam im wyslac jak bede juz za granica,w polsce,bo przeciez nie rusze sie bez kolka:/

jasio18

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
no bede musial tak zrobic.wezme formularz z poczty dam go kumplowi i przesle jemu na adres on zalatwi i wysle mi pieniadze,tylko czy bedzie mogl zrealizowac ten czek,jesli bedzie to na moje nazwisko.No a jesli wyslalbym to bezposrednio do dvla to jesli oni mi wysla czek to ja go zrealizuje w pl

jasio18

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
dzieki za info,zobacze jak to wypali jak nic z tego nie wyjdzie to swiat sie nie zawali.A tak ogolnie jak mi tutaj doradzasz to moze wiesz jesli mam taka smieszna mala umowe na kartce zwyklej spisana o kupnie samochodu to czy w pl mi uznaja.Bo widzialem ktos tutaj na forum podal przyklad polsko angielskiej umowy.jak powinna wygladac.no ale niestety ja takiej nie mam.dzieki z gory

jasio18

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
hmm a moge teraz sobie ja sam ja uzupelnic bez osoby sprzedajacej,czy tam jest wymagany podpis sprzedajacego albo jakies muery dowodu jego.

Do góry Bottom