• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zakup skylina

luk0712

Nowy
Punktów
0
Miasto
Śląsk
Witam

chciałbym kupić nissana skylina
przekładka troche odpada bo szkoda tego samochodu

ii teraz chciałbym sie dowiedzieć czy mieszkając w polsce moge zarejestrować to auto na siebie w angli
i jezdzić nim po polsce płacąc wszystkie ubezpieczenia itp
prosił bym o takie wytłumaczenie krop po kroku co jak i gdzie bym miał załatwić
czy wogule opłaca sie takie coś

z góry dzięki za odp :)

luk0712

Nowy
Punktów
0
Miasto
Śląsk
ale mi chodzi o to
czy bede mógł go zarejestrować w angli na siebie mieszkajac w polsce

i jezdzic nim po polsce

dendex

Bywalec
Punktów
0
Miasto
uk
skyline

:klaszcze: z tego co mi wiadomo skyline nigdy nie byl produkowany z kiera po lewej stronie , wiec masz szanse starac sie o wyjatek zarejestrowania go z kiera po prawej , zapytaj w waszym wydziale komunikacji jak przebiega taka procedura powinno sie udac, tak czy siak zycze wytrwalej walki z wiatrakami pozdrawiam :thumb: :peace:

Shark

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
mazowieckie
Nie ma zadnej szansy zarejestrowania w PL z kierownica po prawej.

dendex

Bywalec
Punktów
0
Miasto
uk
jest cos takiego jak wyjatki i to chyba sie do ministerstwa pisze , ale nie jestem na 100% pewien , mozna skylina chyba jako wyjatek zarejestrowac auto sportowe i nigdy nie było produkowane z kierą po lewej ale moge sie mylic

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
starsze nigdy nie byly lhd (te nowe juz sa), pisz do ministerstwa jakas szanse masz. ja trzy lata temu chcialem zarejestrowac podnosnik koszowy na iveco i napisalem do ministerstwa otrzymalem kopa w d... w tym roku przywiozlem nastepny podnosnik, napisalem do ministerstwa i odpisali ze mam zrobic fotki auta tabliczek i podnosnika na aucie. tak ze swiatelko w tunelu jest. pytanie tylko jak jasno swieci. ja licze ze mi zarejestruja i tobie tez tego zycze. co do jazdy na tablicach angielskich to mysle ze to nie jest dobry pomysl bo koszta oc sa troszke inne niz u nas, reszta bym sie nie przejmowal (policja) bo jezeli masz wszystko ok to nic nie moga ci zrobic. powodzonka

Do góry Bottom