• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Złomowanie auta w Polsce

mizmijan

Nowy
Punktów
0
Witam.
W czerwcu wracam do Polski na stałe i będę wracał autem które będzie miało ważny MOT, Road Tax i ubezpieczenie. Po przyjeździe do Polski chciałbym to auto zezłomować. Jakie dokumenty mi są potrzebne w Polsce i w jaki sposób poinformować DVLA że auto zostało zezłomowane w Polsce. Jakie formalności pozałatwiać przed wyjazdem do Polski?

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
do DVLa wysyłasz odcinek o exporcie i to wszystko co im jest potrzebne
co do złomowania to o ile wiem nie mozesz w PL zezłomowac pojazdu,który nie jest w PL zarejestrowany-chyba,ze potniesz na kawałki i sprzedasz jako zwykły złom

mizmijan

Nowy
Punktów
0
A gdzie mogę znaleźć ten odcinek o eksporcie? A czy to auto mogę sprzedać w Polsce firmie która zajmuje się skupem aut z uk ?

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
11 czesc w dowodzie v5 (na jego odwrocie jest wszystko napisane co i jak zrobić)
możesz sprzedać każdemu kto tylko bedzie chciał kupic

just18

Nowy
Punktów
0
Ja ostatnio korzystałam z usług http://www.skupzlomulublin.pl i jestem zadowolona. Wszystko poszło naprawdę sprawnie, miła obsługa i zadowalające proponowane pieniążki. Jak dla mnie ich oferta jest naprawdę korzystna.

Rzemek

Anglikomaniak
Punktów
1
jakie to auto?

Do góry Bottom