• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wywiozlem anglika do polski

Jacek941

Nowy
Punktów
0
Witam, okolo 2 tygodnie temu zawiozlem anglika do polski, dzien pozniej skonczylo sie ubezpieczenie (po roku), road tax mam jeszcze 15dni. Auto stoi w garazu w pl. Nie potrzebuje wiecej auta w uk kosztuje mnie 200f/msc insurance wiec odpuszczam pojezdzilem rok odkladam na cos kase 200f sie przyda miesiecznie plus inne koszta utrzymamia. Teraz pytanie, mam powiadomoc DVLa o wywiezieniu z kraju? Skonczy sie road tax moga dochodzic dlaczego auto nie ma taxu I insurance. Na razie zostaje w uk chcialbym moc jezdzic autem w polsce Jak bede przylatywal chociazby na weekend. Mozna wykupic ubezp na angieskie blachy w pl ? Co mi radzicie ? I jak to zrobic? Auto ma zostac na stale w pl Mysle o przekladce jest to bmw e92 z 2007 roku. Co I jak po kolei ? Pozdrawiam I dzieki za odpowiedzi

Kamknogy

Początkujący
Punktów
0
Sprowadziłem Anglika do Polski jak to zrobic zeby go zarejestrowac od czego zaczac.Czy moge na białe tablice bo cos mialo chyba wejść od stycznia.jakie sa to koszta?Ktos moze mi podopowiedziec Dodaje zdjecie sprzetu.Nie wiem czy warto bylo prosze o pomoc

matiu00

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam nastepujace pytanie: za okolo 2 miesiace bede wracac do Polski i chcialbym zabrac ze soba moj samochod i pojezdzic nim do pazdziernika bo do wtedy mam ubezpieczenie i MOT ważny. A jak jest z tax road ? Jesli np wroce do Polski w marcu to moge nie placic juz tax road'u ? pozdrawiam

Do góry Bottom