• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wysyłka V62 do DVLA - Pomocy

jaceks_pce

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam. Koledzy mam problem, podpowiedzcie. Kupiłem samochód od Polaka który kupił samochód w Angli z salonu-komisu. zgłosił do DVLA swoje dane mam ksero zgłoszenia dokumentu V62 postęplowanego przez dvla. Ja dostałem tylko v5c/3, v5c/4 i v5c/2 wypełnione na jego dane ze stęplem. okazuje się, że do rejestracji potrzebny jest cały dowód rejestracyjny którego nie mam. gościu wyjechał do kanady a ja wymyśliłem, że wypełnie v62 z danymi gościa od kogo kupiłem i wpiszę adres mojego znajomego z angli który odbierze nowy kpl dowód na właściciela a ja mam umowę dwujęzyczną z tym gościem od którego kupiłem i który będzie widniał w dowodzie uk. to powinno wystarczyć ale mam wątpliwości: czy jak wpiszę do v62 adres mojego znajomego to oni chyba automatycznie zmienia adres w dowodzie rejestracyjnym na ten nowy a drugie pytanie to ten czek na 25 funtów to kupuje się w banku polskim czy to chodzi o normalny przelew na dvla jezeli tak to jakie konto? podpowiedzcie albo podajcie inne rozwiazanie bo do rejestracji w PL potrzebny jest cały dowód a napewno cześć 1
Dzięki i pozdrawiam

pawelszczecinek

Anglikomaniak
Punktów
3
Do góry Bottom