• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wykupienie TAX przy krótkoterminowym ubezpieczeniu-czy da radę?czy ktoś to przeszedł?

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Witam. Panowie prześledziłem wątki z tax i chciałbym o ile to możliwe o info czy jak kupię auto w UK np. z ważnym MOT i chcę wrócić do PL a wykupię krótkoterminowe ubezpieczenie to czy na jego podstawie wykupię np.w okienku poczty TAX. w wątkach spotkałem rózne opinie na ten temat a może ktoś przeszedł całą operację i wie jak jest dokładnie?? Drugie pytanie moje dotyczy czy takie ubezpieczenie krótkotermionwe lub np normalne (na cały rok z opcją zgłoszenia po powrocie do PL rezygnacji oczywiscie:) ) lepiej wykupić przez net czy osobiście w jakimś punkcie ubezpieczyciela? Chodzi mi tu o to co będe potrzebował jak Pani przy wykupienu TAX będzie chciała bym okazał ubezpieczenie auta?? Za wszelkie info z góry dziękuję

Jacekn8

Gaduła
Punktów
0
Miasto
tarnów
Kupiłem przez net. Tyle że całe zdarzenie miało miejsce 2 lata temu. Ale nie sądze żeby cosik sie zmieniło :)

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Myśle, że nie powinno sie zmienić. Ja zamierzam zrobić MOT nim wyjadę żeby śmigać po PL i tu ubezpieczyć. Auto brałeś na przekładkę czy też do jazdy?

Do góry Bottom