• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wycena akcyzy.

czczPL

Nowy
Punktów
0
Miasto
kurpie
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum.
Noszę się z z zamieram sprowadzenia auta z Anglii, padło na Land-rovera freelandera 2.5 v6 w automacie z 2004. I tak się zastanawiam jak akcyza może być za te autko. Jaka cena takiego auta jest w auto-taxie? Słyszałem że nieoficjalnie można ją o ok 30 % zaniżyć. Ale jak to dokładnie jest?

delosk8

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poole, UK
18,6% dla powyżej 2000cm3, brane z infoexpert (troche wyższe ceny niż eurotax). Obczaj w eurotaxie i obniz o ok 20-25% powinienes sie załapac

autobus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Devizes - UK
Jestem na świeżo z akcyzą bo załatwiałem ja w tamtym tygodniu i wygląda to przynajmniej w Rybniku - Śląsk tak że biorą średnią kursu w moim przypadku funta z dnia przekroczenia granicy RP. A akcyzę pani mi kazała obliczyć z kwoty której mam na umowie kupna-sprzedaży.

pazdzioch

Nowy
Punktów
0
Miasto
p-ce
Witam chciałbym podłączyć się do tematu akcyzy i wyceny z katologu. Chodzi mi o przypadek gdy auto nie widnieje w katalogu ani infoexperta ani eurotaxu (toyota supra przynajmniej ja nie mogę znależć w katalogach), czy w takim przypadku UC musi zaakceptować kwotę z umowy??

Do góry Bottom