• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

WV POLO 9N

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
żeby się za bardzo przewody nie rzucały w oczy diagnoście ;)
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
49
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
żeby się za bardzo przewody nie rzucały w oczy diagnoście ;)
Przewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.
 

JARO

Zaufany warsztat
Dołączył
29.05.2009
Postów
4045
Punktów
286
Miasto
Wadowice
Przewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.

ciekawe ze jak pojedziesz np do opla to ci zaloza przewod miedziany
 

kriskos997

Anglikomaniak
Dołączył
15.03.2009
Postów
335
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
Przewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.
bzdura
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3500
Punktów
485
Miasto
łódzkie
układ hamulcowy ma być sprawny i bez wycieków, koszulke nakłada się aby miedź nie sniedziała i tyle, tak samo przewody gazowe są w koszulce, tak jest ładniej i praktyczniej, fabryki stosują przewody stalowe bo są 5 krotnie tańsze niż miedziane, mechanicy dają miedź bo jest łatwiejsza do formowania i zarabiania baryłki, ja np. staram się robić tak żeby dany element nie wpadał "błyskiem"w oko i nie zapalał lampki w głowie klienta lub diagnosty tak mnie uczono i tak robie ale każdy może mieć swoje zdanie
 

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
będziecie teraz debatować nad słusznością zakładania termokurczek na przewody hamulcowe ?
ja zakładam , albo traktuję gotowy dogięty przewód kilkoma warstwami farby w sprayu.
powód tak jak wyżej wymienił rys00. żeby się diagnosta zbytnio nie przyglądał.
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3500
Punktów
485
Miasto
łódzkie
miedź i amelinium nie bardzo się nadają do malowania
 

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
pacz pan nie wiedziałem :D

są specjalne podkłady ;)
ja osobiście kupuje sobie w w DE produkty sprzedawane pod marką Hard Hat - u nas raczej rzadko się trafiają.
z tego co wiem to jest to wyrób angielski. może nie najtańsze, ale jeszcze się na nich nie zawiodłem.
 

sawik

Anglikomaniak
Dołączył
4.04.2009
Postów
712
Punktów
25
Wiek
45
Miasto
pabianice

JARO

Zaufany warsztat
Dołączył
29.05.2009
Postów
4045
Punktów
286
Miasto
Wadowice
pacz pan nie wiedziałem :D

są specjalne podkłady ;)
ja osobiście kupuje sobie w w DE produkty sprzedawane pod marką Hard Hat - u nas raczej rzadko się trafiają.
z tego co wiem to jest to wyrób angielski. może nie najtańsze, ale jeszcze się na nich nie zawiodłem.
znow temat wziety z wikipedii

nie wiem jaki sens kupowac podklad i lakier zeby rurki wymalowac
jak mozna za 3 zeta kupic 3 metry rurki termo

oj hjolipa wez ty sie zastanow co piszesz
to jest tak jak bym do krakowa jechał przez bangladesz
 

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
taki jest sens że dwie puszki spraya (podkład i baza) są tańszym i łatwiejszym w aplikowaniu rozwiązaniem.
 

kriskos997

Anglikomaniak
Dołączył
15.03.2009
Postów
335
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
już to widze jak malujesz przewody podkładem i lakierem z DE . ale ty człowieku głupoty wypisujesz to szok poprostu . U nas w Polsce jest tak rozbudowany asortyment podkladów i lakierów ze nie trzeba kupować angielskich w DE . weź no rusz pecyną wreszcie i zacznij pisać normalnie a nie kopiuj wklej.

już to widze jak malujesz przewody podkładem i lakierem z DE . ale ty człowieku głupoty wypisujesz to szok poprostu . U nas w Polsce jest tak rozbudowany asortyment podkladów i lakierów ze nie trzeba kupować angielskich w DE . weź no rusz pecyną wreszcie i zacznij pisać normalnie a nie kopiuj wklej.
po drugie czy zastaniawiałes sie ze ze lakierując rurke o przekroju 6mm ile tego magicznego spraje idzie w powietrze ... to ci powiem ze napewno 2/3 jak nie wiecej ale oszczędność po pieronie już nie licze paliwa do DE po te dwie puszki :D
 

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
toż to moje paliwo i moje pieniądze. więc czym się przejmujesz ?
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3500
Punktów
485
Miasto
łódzkie
w sumie ? kto bogatemu zabroni
 

holipa

Anglikomaniak
Dołączył
12.07.2012
Postów
799
Punktów
26
Miasto
wioska :D
no ba. bo przecież zajechać po drodze do sklepu i kupić w puszki spray'a za jakieś 7-10 euro to naprawdę przeogromny koszt. :D
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
49
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
Widzę że ilość postów nie jakość wypowiedzi jest istotna.Szkoda ze kilku chamów wypowiada się w tym temacie i szkoda ze nie na temat.Jak to było z tą kulturą na forum?
 

kriskos997

Anglikomaniak
Dołączył
15.03.2009
Postów
335
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
Sprawność układu hamulcowego na stacji diagnostycznej sprawdza sie na ścieżce diagnostycznej a nie prześwietlając każdy przewód
 
Do góry Bottom