Przewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.żeby się za bardzo przewody nie rzucały w oczy diagnoście![]()
Przewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.
bzduraPrzewody hamulcowe muszą (powinny) być oryginalne i nowe(nie powinno się montować używanych ale wiadomo jak jest w praktyce) ,montaż przewodów własnej produkcji jest dozwolony tylko w bryczkach a nie w autach,każdy normalny diagnosta szczególną uwagę zwraca właśnie na przewody hamulcowe.
znow temat wziety z wikipediipacz pan nie wiedziałem
są specjalne podkłady
ja osobiście kupuje sobie w w DE produkty sprzedawane pod marką Hard Hat - u nas raczej rzadko się trafiają.
z tego co wiem to jest to wyrób angielski. może nie najtańsze, ale jeszcze się na nich nie zawiodłem.
po drugie czy zastaniawiałes sie ze ze lakierując rurke o przekroju 6mm ile tego magicznego spraje idzie w powietrze ... to ci powiem ze napewno 2/3 jak nie wiecej ale oszczędność po pieronie już nie licze paliwa do DE po te dwie puszkijuż to widze jak malujesz przewody podkładem i lakierem z DE . ale ty człowieku głupoty wypisujesz to szok poprostu . U nas w Polsce jest tak rozbudowany asortyment podkladów i lakierów ze nie trzeba kupować angielskich w DE . weź no rusz pecyną wreszcie i zacznij pisać normalnie a nie kopiuj wklej.
Widzę że ilość postów nie jakość wypowiedzi jest istotna.Szkoda ze kilku chamów wypowiada się w tym temacie i szkoda ze nie na temat.Jak to było z tą kulturą na forum?bzdura