• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wprowadzenie skali trudności przekładki

Status
Zamknięty.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
[center:de3edd44c1]Nowa funkcja na forum?[/center:de3edd44c1]

Przed chwilą do głowy mi przyszła myśl, nie wiem czy dobra, że może warto by wprowadzić nową opcje na forum w poszczególnych działach coś na styl ocen profili na fotka.pl czy na innym serwisie społecznościowym.
Funkcjonalność ta polegałaby na tym, że pod opisem przekładki danego auta na dole pojawiłaby się skala od 1 do 10, która oznaczałaby jak trudne dane auto jest do przekładki.
Zakładając że 1 to auto banalnie proste a 10 to piekielnie trudne można by przyznawać punkty wedle swojej wiedzy oraz doświadczenia.

Chciałbym usłyszeć głos ludu czy jest to dobry pomysł czy może jest to całkowicie nietrafiona idea.

Moim zdaniem funkcja ta z jednej strony w pewnym stopni ułatwiłaby odpowiedź na wieczne pytanie "czy to auto jest trudne do przekładki" oraz wprowadziłaby ogólny pogląd na model danego auta co ułatwiłoby wybór osobom szukajacym anglika do przekładki ale z drugiej strony mogłaby wprowadzić zamieszanie gdy głosy oddawałyby osoby które nigdy nie przekładały danego modelu auta (chociaż z tym problemem możnaby się uporać nadając prawa do przyznawania ocen tylko do załóżmy osób które prowadzą warsztat samochodowy).
Osobiście uważam że najlepszą skalą "trudności" przekładki danego auta jest wypowiedź osoby która to auto przełożyła. Dlatego może wartoby powiązać możliwość przydzielenia oceny punktowej razem z wypowiedzią osoby na temat danego modelu samochodu, czyli punkciki mogłyby dodawać tylko osoby które zabiorą głos w dyskusji?

Bardzo proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Chciałbym usłyszeć Wasze opinie oraz argumenty za i/lub przeciw.
A może macie jakieś inne pomysły?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Jedni lubią robić auta niemiecki i te są dla nich proste inni robią tylko francuzy i te auta uważają za banalne
Podsumowując coś co dla jednego jest banałem dla drugiego będzie dość skomplikowane

Pozdrawiam
Rafał

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Można spróbować. Zawsze czegoś nowego się dowiemy. :)

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
zweckform napisał:
Jedni lubią robić auta niemiecki i te są dla nich proste inni robią tylko francuzy i te auta uważają za banalne
Podsumowując coś co dla jednego jest banałem dla drugiego będzie dość skomplikowane

Pozdrawiam
Rafał
Dokładnie kolego tak jest jak piszesz to zależy ile zrobiłeś danego modelu dla przykładu jak robiliśmy vectre c pierwsza to raczej nie myślałem o kolejnej a teraz mogę przekładać tylko vectrę idzie malinowo jak ktoś przekłada forda to będzie pisał kaszka z mleczkiem .Myślę że nie będzie skali porównawczej która nie przekłamie tych ocen ja dam 1 dla vectry .

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
moim zdaniem najtrudniejsza czesc przekładki to elektryka i to do niej trzeba by było przyporządkowac skale trudności bo ze spawaniem kazdy sobie poradzi i bedzie pozniej mowił ze było łatwo jednak z elektryka jest zabawy te cany i inne badziewia proponowłbym sie na tym skupic

hubert

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mazowsze
moim zdanie trudnośc w prezełożeniu polega na tym ile razy dany samochód się przekładało
a druga kwestia są samochody w któych mało jest do roboty a w innych więcej może pod tym kierunkiem ta sklal ocen

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Po ponad tygodniu od mojego "blyskotliwego" pomyslu, w czasie w ktorym ochlonalem i przemyslalem temat na spokojnie zgadzam sie z ludzmi twierdzacymi ze kazdy ma swoja skale trudnosci i ciezko bedzie obiektywnie ocenic.
W zwiazku z powyzszym temat zostaje zamkniety, byc moze kiedys pomysl zostanie ulepszony, zmodyfikowany i zreaktywowany.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom