• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam, Czy ktoś z Was przekładał peugeota 3008.

Kojak7

Początkujący
Dołączył
21.11.2010
Postów
6
Punktów
0
Miasto
RZESZÓW
Przekładałem już 307 i scenic II teraz myślę o kupnie 3008, interesuj mnie czy podobnie jak w 307 jak elektryka i jakie części potrzeba i czy przed i po lifcie są różnice do przekładki?
 

ostry957

Początkujący
Dołączył
27.05.2017
Postów
7
Punktów
1
Wiek
16
Jestem w trakcie przekładki 3008. Masz jakieś pytania? Części dosyć drogie.
 

lukaszpwr

Początkujący
Dołączył
6.03.2016
Postów
5
Punktów
0
Wiek
31
Witam, podzielicie sie informacjami co do przekładki 3008 ?? Jakie części i jak przekładka? czy ściane trzeba ruszać ?
 

ostry957

Początkujący
Dołączył
27.05.2017
Postów
7
Punktów
1
Wiek
16
Auto prostę i przyjemne. Ściany nie ruszamy. Nie ma tylko 1 gwintu od belki eu. ( można zostawić nie przykręcając) komplet wygłuszenia Pompka dywan dwie podstopnice schowki dwa pompka sprzęgła + przewód wysprzeglika. Kable do lutowania od głośnika w desce lampka od schowka. Do airbaga pasażera w wiązce oplocie odwijamy i jest zawinięty kabel. Panel od lusterek przekładamy z lewej na prawą wraz z instalacją w drzwiach. Po tym musimy tylko przelutować dwa kable bo będziemy mieć odwrotnie otwieraną szybę w panelu kierowcy. Silniczki od wycieraczek nie wymieniałem tylko pióra na odwrót i wszystko ok. Kodowanie na diagnozie od pasów i siedzeń. Problem jest z podstopnice które ciężko kupić a w ASO 2sz 2000zł. Mi się na szczęście udało bardzo tanio kupić. Deskę założyłem taką z nawigacją i wystarczy dokupić schowek w miejsce navi (150zł). Przekładka zajeła dwa dni.
 

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
A jak ogarnąć temat lusterek które działają na odwrót? W sensie jak wlacze prawe to działa lewe i odwrotnie....
 

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
koledzy pomoże ktoś odnośnie sterowania lusterek sterowanie góra dół ok tylko przełączanie prawe lewe...... włączę prawe to steruje sie lewym i włącze lewe o steruje sie prawym
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3456
Punktów
482
Miasto
łódzkie
Kodowanie na LHD i zmiana kabelków we wtyczkach panelu
 

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
Kodowanie na lhd ale osobno w ustawieniach szyb? Bo ogólnie na kierownice po lewej stronie juz przekodowalem.... i głównie rozchodzi się które kabelki w tej wtyczce.... kolego jeśli możesz pomóc to podpowiedz .....za ile się dogadamy
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3456
Punktów
482
Miasto
łódzkie
Wiązki do słupków zamieniałeś czy zostawiłeś ?
 

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
Przełożyłem tylko wiazke z prawych drzwi do lewych i odwrotnie i przeciągnąłem kable z prawego słupka do lewego w sensie te których brakowało do wtyczki tej juz po lewej stronie po przelozeniu
Automatyczne połączenie postów:

Wszystko działa szyby ok sterowanie gora dol prawo lewo tez działa tylko to zakichane przełączanie lusterek w sensie jak włączysz prawe to działa lewe i odwrotnie
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3456
Punktów
482
Miasto
łódzkie
Sprawdź jeszcze raz kodowanie czy przyjęte i wykonane
przełożyłeś wiązki angielskie to musisz przepinować 3 kabelki miedzy wtyczkami panelu( między żółtą a brązową) i dołożyć 2 w prawych od czujnika temperatury
 

Załączniki

  • 100_6828.JPG
    100_6828.JPG
    874,4 KB · Wyświetleń: 8
  • 100_6830.JPG
    100_6830.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 8
  • 100_6841.JPG
    100_6841.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 8
Ostatnia edycja:

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
PRZEKODOWAŁEM DOKŁADNIE TAK SAMO JAK NA SCREENACH. KABELKI DO WIĄZKI PRAWEJ DOŁOŻONE TYLKO ROZCHODZI SIĘ JAKIE TE TRZY PRZEŁOŻYĆ MIĘDZY ŻÓŁTĄ A BRĄZOWĄ.........
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3456
Punktów
482
Miasto
łódzkie
to na priv
 

gdamasiewicz

Uczestnik
Dołączył
10.12.2016
Postów
26
Punktów
0
Wiek
34
Kolego rys00
Automatyczne połączenie postów:

Kolego rys00 bardzo dziękuję za pomoc i konkrety. Bardzo mi pomogłeś konkretną podpowiedzią i ogarnąłem temat bez problemu. Dzięki i jeszcze raz pozdrawiam
 
Do góry Bottom