• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warto kupić? Land Rover Freelander Diesel TD4 Anglik ES 2002

ap01

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam,
Panowie i panie, mój pierwszy pościk i od razu wielka prośba o zdanie fachowców dot. freelander z ogłoszenia. Warto kupić Waszym zdaniem, widzicie jakieś defekty?

Cena wydaj się przyzwoita.
Za pare tyg wybieram się do UK w celu sprowadzenia LR Free, ale tak patrze po ogłoszeniach (np to ponizej), zastanawiam sie czy jest sens jechac, wydawac pieniądze, szukać.. skoro ktoś już znalazł i sprowadził..

Kupił ktoś Anglika LR Free w PL? jakie jest ryzyko? Coś szczególnego warto sprawdzić?
PS. mam zamiar zrobić profesjonalną przekładkę~ 5kpln, i nie mam zamiaru inwestować w wóz za dużo..

http://otomoto.pl/land-rover-freelander-diesel-td4-anglik-es-2002-C15566936.html

Proszę o opinię znawców LRFree, również Pana Rysia, który z tego co czytam jest profesjonalistą..

Dziękuję za opinię i porady. Pozdr. Ap01

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Wywołałes mnie do tablicy to poczuwam sie do odpowiedzi,temat niełatwy do doradzenia,ale.... jesli nie masz kogos tam raczej niewybieraj sie do u.k. sa to spore koszty,musisz dostac sie z lotniska gdzies tam,poźniej kawał drogi z powrotem,jesli cos znajdziesz na aukcji to czy sprzedający bedzie czekał ? 2002 r w dieslu i skorze musisz dac ok 2.5-3 tys f, taniej to szroty albo od pakistanow po odnowie,nie wiem chyba nie warto ryzykowac tu masz auto w opolu (lub inne) pojedziesz obejzysz jak ci sie nie spodoba zwiedzisz sobie z zonką lub dziewczyną stare miasto zjesz lody w "Europie" ( hej tubylcy z opola jest ta restauracja jeszcze ?) no.... co do auta z ogloszenia ma pare zalet jak dla mnie za bardzo wypicowany na sprzedaż ale teraz to w zasadzie norma że 2 plaki na auto idą,dobrze że opon nie plakował bo dla mnie to dyskwalifikacja,sprawdz dokumenty ksiażke bo przebieg jak na diesla ma symboliczny i potarguj troche,pozdrawiam

aspire

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OSTROW WLKP
freelander to szrot ale jesli juz koniecznie chcesz to tylko diesel od 2004 wzwyz,tez sie kiedys napalilem ale mi przeszlo jak pogadalem bratem znajomej ktory pracuje w serwisie

aspire

Początkujący
Punktów
0
Miasto
OSTROW WLKP
kupilem jeepa cheeerokie 2005 r za te same pieniadze ,freelander sie chowa bo ciasny, slaby komfort jazdy,w teren sie nie nadaje, lawety nie pociagnie itd

Do góry Bottom