• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat z płyty warstwowej

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
widze ze temat sie urwal
a akurat cos planuje z takim stanowiskiem na jeszcze jedno auto do roboty bo nie mozemy sie wyrobic na jednym
plus jeden pracownik (ale jego pomijam)
moze ktos z was postawil juz cos takiego okolo 6 na 6 z plyty warstwowej
jakies kwoty mozecie podac, oczywiscie rama z profili i nato plyta warstwowa
pozdrawiam

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
płyta warstwowa jest tania koszt niestety potężnie wzrasta przez cholernie drogie konstrukcje stalowe

Mimek

Anglikomaniak
Punktów
23
Miasto
Zalesie, Łańcut
Można i drewnianą, sam będę robił teraz dodatkowe trzy stanowiska z płyt, płyty mam po 30zł za sztukę o wymiarach 2mx3m, znajomy który ma stolarnię mi załatwił, konstrukcję jednak wole stalową, zajmuje dużo mniej miejsca, np słupy drewniane są dość grube a cena wcale nie taka tańsza, metr rury nadającej się na konstrukcje u nas w okolicy kosztuje ok 20zł a metr krokwi ok 18-19zł,

mathew

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Mam postawiony garaż do samochodu z takich płyt.Oczywiście można to robić bez wszelkich pozwoleń bo nie wylewasz fundamentów.czyli jest to cześć nośna. U mnie wygląda to tak ze tył oraz boki mam postawione z płyt,tylko przód.gdzie okna i drzwi są postawione z pustaka,całość ma zalany wieniec i wszystko fajnie się trzyma.Konstrukcje dachu mam drewniana bo akurat miałem swoje drewno.pokrycie mam z euro fali i gdzie nigdzie powstawiane z plexy by było windo_Od środka jest ocieplone styropianem plus zwykły tynk,z zewnątrz tak samo.posadzka normalna i mam zamiar położyć płytki.U mnie wcale nie widać ze jest to garaż z płyt,a pieniędzy zaoszczędziłem

Darek25

Nowy
Punktów
0
Stawiałem garaż rok temu. Zamawiałem płyty warstwowe z firmy Arpanel. Garaż stoi i ma się w jak najlepszym porządku :)

Melas

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Września
Ja za sam projekt garażu z pomieszczeniem gospodarczym 7x12 z płyty zapłaciłem 3200zł A wy za 2 koła gotowca chcecie postawić

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
Jest chwila to cos wyskrobię.

My postawiliśmy na warstwowa płytę, konstrukcja stalowa na slupach HAB300, okrycie : sciana welna 12cm 2GI gatunek, dach PIR 100 TD5 1 klasa , budowa jeśli chodzi o spełnienie warunków jest trochę kłopotliwa gdyz nasz warsztat będzie stal na 2 granicach działki stąd chore przepisy Ppoż. Sciana na granicy jak i w odległości 4 m od niej musi spełniać klase REI60, dach zaś REI30.

Jakie ogrzewanie posiadacie u siebie?

U nas zastosujemy kociol na pellet oraz na hale napraw nagrzewnice wodno powietrzne.

Posadzka docelowo żywica z posypka antypoślizgową.
Screenshot_20201031_200546_com.android.gallery3d.jpg
Co do różnicy ceny plyt 1 i 2 gatunek welny to 70zl taniej na m2 netto.

Jakieś podpowiedzi co byście zrobili inaczej na waszych warsztatach z biegiem czasu? FB_IMG_1604171094411.jpg Screenshot_20201031_200535_com.android.gallery3d.jpg

Do góry Bottom