• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat z płyty warstwowej

apollo

Zaufany warsztat
Dołączył
5.04.2009
Postów
346
Punktów
71
Miasto
Konin
WWW
www.przerabiacze.pl
Zacząłem budować przerabialnie anglików i postanowiłem ze będzie ona zbudowana z płyty warstwowej (potocznie nazywanej obornicką). Jestem na etapie tworzenia metalowej konstrukcji do której te płyty będą przykręcone. Zastanawiam się nad grubością płyt zarówno tych na ściany, jak i dachowych. Wiadomo że czym grubsza tym lepiej izoluje ciepło, ale też jest droższa. Może ktoś ma warsztat takim sposobem zbudowany i mi doradzi odnośnie grubości płyt oraz na co zwrócić uwagę przed ich zakupem.
 

Marlena

Zaufany warsztat
Dołączył
5.03.2009
Postów
1431
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
WWW
www.przekladkianglikow.pl
Przyznam, że nam wszystko dyktował architekt. Mamy pustak +cegła.
U nas był koszmar z nadzorem budowlanym wszystko musiało być co do cm. Wszelkie ogniomury, dach z odpowiedniego materiału, itp. tragedia.
Mam również pytanie: jaką posadzkę macie w warsztacie?
Zastanawiam się albo gres, albo żywiczną, co polecacie?
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3428
Punktów
481
Miasto
łódzkie
zawsze są problemy jak nazwiesz budowe warsztatem albo szwalnia albi jeszcze inaczej najlepiej i najproście zrobic plan budynku gospodarczego i go zaadoptować na dany cel ja na szwalnie musialem wystawić wewnątrz wysokość 3.5m i 0,7m ogniomur i mierzyli co do cm,a tak to luzik
 

sawik

Anglikomaniak
Dołączył
4.04.2009
Postów
712
Punktów
25
Wiek
43
Miasto
pabianice
marcin -- stawiaj garaż
nieogrzewany -- bez instalacji elektrycznej i zadnej innej
ja mam tak dom mieszkalny postawiony z garażem -- ten za domem :)
nikt się nie czepia -- nie potrzebne ci podpisy "fachowców"
tylko plan , pozwolenie i hejda
może być na garaż blaszany hihihihihihi
 

Tony

Bywalec
Dołączył
16.12.2009
Postów
63
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
Ma ktoś pojęcie jak zabrać się samemu (tzn. zlecić jakiemuś spawaczowi) blaszaka?
Oferowane na Allegro np. za 2500-3000zł bardzo by mi odpowiadały, jednak problem w tym, że mi mój VW LT nie wejdzie i chciałbym zrobić na wymiar. Dzwoniłem do kilku firm jednak robią tylko swoje wymiary, a jakby ktoś się podjął to cena zabija.
 

Marlena

Zaufany warsztat
Dołączył
5.03.2009
Postów
1431
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
WWW
www.przekladkianglikow.pl
Jakiej firmy macie podnośniki i ilu kolumnowe w warsztacie?
 

Marlena

Zaufany warsztat
Dołączył
5.03.2009
Postów
1431
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
WWW
www.przekladkianglikow.pl
Będę niedługo kupować więc się chce upewnić czy inni też tak myślą :jezor:
 

kristoff

Zaufany warsztat
Dołączył
26.03.2009
Postów
1370
Punktów
279
Miasto
Wrocław
witam. ja u siebie mam zamontowany dwukolumnowy włoskiej firmy Ravaglioli. podnośnik chodzi cichutko i jestem z niego bardzo zadowolony. podaję Ci link z ofertą podnośników. http://www.sklepznarzedziami.com.pl/index.php?products=product&prod_id=196 Ja osobiście użytkuję 2,7 t. Jeżeli byłabyś zainteresowana takim podnośnikiem i chciałabyś go mieć za darmo (wraz z montażem) skontaktuj się ze mną na priv lub pod tel. 698 896 053. pozdrawiam.
 

Marlena

Zaufany warsztat
Dołączył
5.03.2009
Postów
1431
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
WWW
www.przekladkianglikow.pl
Dzięki kristoff jak się zdecydujemy to zadzwonię.
 

kriskos997

Anglikomaniak
Dołączył
15.03.2009
Postów
335
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
kristoff napisał:
witam. ja u siebie mam zamontowany dwukolumnowy włoskiej firmy Ravaglioli. podnośnik chodzi cichutko i jestem z niego bardzo zadowolony. podaję Ci link z ofertą podnośników. http://www.sklepznarzedziami.com.pl/index.php?products=product&prod_id=196 Ja osobiście użytkuję 2,7 t. Jeżeli byłabyś zainteresowana takim podnośnikiem i chciałabyś go mieć za darmo (wraz z montażem) skontaktuj się ze mną na priv lub pod tel. 698 896 053. pozdrawiam.

a masz więcej darmowych podnośników ??
 

oktawian

Anglikomaniak
Dołączył
20.03.2009
Postów
484
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Ja też chcę ! :D

Co mam zrobić ?
 

waldek77

Anglikomaniak
Dołączył
20.12.2009
Postów
124
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Drodzy forumowicze, a czy nie myśleliście o budowie warsztatów czy też garaży z płyt betonowych? nie potrzeba żadnych pozwoleń na budowę itp.Od środka zawsze można ocieplić styropianem. Podsuwam ten pomysł gdyż się tym zajmuję. Pozdrawiam :jee:
 

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3428
Punktów
481
Miasto
łódzkie
rozszesz temat
 

waldek77

Anglikomaniak
Dołączył
20.12.2009
Postów
124
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
A więc , wysokośc garażu max 3m. Każda płyta ma 50 cm szerokości i 2 m. długości. Więc na ścianę np. o wysokości 3 metry potrzebujemy sześciu płyt. Wysokośc i wielkość garażu oczywiście dowolna. Na miejsce pracy szczególnie zimą proponował bym ocieplić od środka bo jednak będą szpary, ale na garaż na uto nie ma potrzeby. Jest to chyba najmniej kosztowny w tej chwili budynek do postawienia bez zbędnej biurokracji. Inne informacje i ceny mogę podać na pw.
 
Do góry Bottom