• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V756 - do kiedy wysłać i czy warto

kantor_d

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wawa
Witam wszystkich!

Mam pytanie odnośnie permanent export. Ale po kolei:

Auto stało w angli przez 20 lat bez opłacania tax,u i MOT co jest legalne jak ustaliłem.

Właściciel sprzedał mi to autko i dostałem od niego: V5 na nazwisko poprzedniego właściciela i umowę kupna sprzedaży. Fakt, że nazwisko na umowie kupna sprzedaży i V5 jest inne troche mnie zmartwił, ale dowiedziałem się że w UK jest to legalna sytuacja.

Moje pytanie brzmi: DVLA na moje zapytanie o nowy V5 na moje dane osobowe odpowiedizało, że nie wysyła sie tych dokumentów poza Anglię, zaproponowali wysłanie wypełnionego V756 i dostane certyfikat exportowy (czy coś takiego). Moje pytanie brzmi:

1) Czy to co dostane od DVLA w odpowiedzi na V756 będzie uprawniało do rejestracji w PL?
2) Auto przywiozłem 2 lata temu, czy jest jakiś termin w którym trzeba sięzmieścić ze zgłoszeniem permanent export czy mogę bez problemu przyznac sie ze 3 lata temu exportowalem.
3) Czy ktoś wysyłał V756 faxem albo mailem (czy musi być listownie) czy coś trzeba zapłacić?

Do góry Bottom