• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V5C potrzebna POMOC

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Witam.

Mam taki problem. W Grudniu zakupilem samochod w UK, spercjalnie po niego poleciałem i tego samego dnia wracałem do PL. Właściciel pojazdu wysłał papiery do DVLA i poinformował, że auto poszło na eksport. podałem adres dla DVLA (angielski kolegi) i od miesiąca nic nie przychodzi do niego. Mam tylko taki odcinek, który jest w załaczniku. To nie moj odcinek ale wzór takiego co ja mam. Martwie się o to że mogę mieć spore problemy z zarejestrowaniem pojazdu po przekladce. Co mogę zrobić w tej kwestii? v5c.jpg Jest to sekcja 10 i 11

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
na te sekcje co masz to mozesz kolego zarejestrowac rower a nie auto.

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Ok, tyle to ja wiem. ale chcialem się dowiedzieć czy mogę to jakoś załatwić aby odebrać potrzebne dokumenty

and

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn
Mozesz, nich kolega zadzwoni do DVLA poda nr rejestracyjny i zapyta. Z reguly maja na to 6 tygodni i jezeli tylko adres byl poprawny to przysla, sprawdz adres ktory masz wpisany na "swistku" i z kofrontuj z adresem kolegi .

melonik1

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Brzozow
lub ksero zielonej czesci 20 funcikow i druk (nie pamietam ktory) i to wszystko do DVLA i spokojnie wysla duplikat

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
ile mineło od czasu wysłania dowodu przez gościa co ci sprzedawał auto ?? Może to potrwać do 6 tygodni. Czasami coś zgubią i trwa nawet 2 miesiące ( miałem taki przypadek ). A jak nie dojdzie dowód - daj koledze zielony odcinek i 25 funtów niech wystąpi o nowy w anglii i poda poprawny swój adres.

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Nie mineło 6 tyg od wysłania dokumentów przez poprzedniego właściciela. jak narazie sprawa bedzie wyjaśnianabardzo szybkobo czas nagli. Z tego co sie dowiedziałem da sie jeszcze to odkrecic. Dobrze że sie obudziłem ze trzeba to jak najszybciej zalatwić. Inaczej koszty ok 3 tys za zalatwienie papierków(transport do uk, przeglad, ponowna rejestracja), chociaz nie wykluczam ze tak nie bedzie

auto zostało wyrejestrowane z UK

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
lub ksero zielonej czesci 20 funcikow i druk (nie pamietam ktory) i to wszystko do DVLA i spokojnie wysla duplikat

tak wysle jak jest poinformowane ze auto jest wyeksportowane. nie wiem gdzie v5 robia za 20 funciajow chyba w nigeri na kompie drukuja

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
to napislalem ze 25 nie biora jak ma zielony part albo jak insurance company zniszczyl v5

Do góry Bottom