• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie samochodu z kierownica po prawej stronie

Luczu

Nowy
Punktów
0
Witam,

Mam pytanie odnosie ubezpieczenia samochodu z kierownica po prawej stronie. Podobno jakies ubezpieczalnie nie naliczaja zwyzek za kierownice po prawej stronie? Planuje wrocic do Polski z Wielkiej Brytanii w lutym 2019, przerejestrowac auto na polskie blachy, lecz nie planuje przekladac kierownicy.
Czy wiecie moze ktore ubezpieczalnie nie stosuja zwyzek i gdzie najtaniej takie auto ubezpieczyc, bo placic 3k za ubezpieczenie to mi sie za bardzo nie usmiecha.

Pozdrawiam.

klimo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kończyce Małe
A ja się przyłączam do pytania. Mam okazję kupić auto z kierą po prawej stronie i u agenta dostałem informację że w tej chwili polisa dla anglika potrafi być 4 razy droższa niż LHD. Wycena w rankomatach itp potwierdziła to - w przypadku LHD ok 1000-1200 zł, RHD sporo ponad 3 tysiące. Są jakieś firmy w Polsce (bo tutaj mieszkam i będą rejestrował auto) które w tej chwili nie naliczają tak horrendalnych zwyżek?

al2357

Nowy
Punktów
0
Jaki jest trend? Są firmy, które nie naliczają zwyżek? Jest ich coraz więcej, coraz mniej?

Do góry Bottom