• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie Anglika

patryck

Nowy
Punktów
0
Witam kupiłem jakiś czas temu Samochod w angli poruszyłem sie nim na angielskim ubezpieczeniu w tym tyg zjeżdżam nim do polski interesuje mnie temat ubezpieczenia tego samochodu w Polsce . Od teraz ten samochod bedzie sie poruszał po Polsce i w niedlugiej przyszłości bedzie przełożony i zarejestrowany w Polsce ma aktualny przeglad (Mot) mam do niego dowod v5 wszystko moge go ubezpieczyć w Polsce ? Np na rok . Nie posiadam umowy dwujezycznej a zależy mi na szybko zalatwionej sprawie bo w sobotę jade do pl

Proszę o szybka odpowiedz . Pozdrawiam Patryk

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Znajomy miał wypadek Anglikiem z oryginalnym mot i ubezpieczeniem. Jeździł 3 miesiące po Polsce. Przy wypadku nie dostal nic bo angielski ubezpieczyciel udowodnił ze jego telefon nie logował się od 3 miesięcy w Uk tylko w Polsce. Wiec miał prawo za granica jeździć 30 dni.
Jeśli idzie o wypłatę kasy postarają się Ci nie zaplacic

patryck

Nowy
Punktów
0
Podobno potrzebuja umowy dwujezycznej a jak jej nie mam to co mam zrobic ?

patryck

Nowy
Punktów
0
Czyli umowa dwujęzyczna jest konieczna do późniejszej rejestracji samochodu w Polsce ? Musze ja miec ?

Marcooo

Nowy
Punktów
0
A mogę spisać umowę kupna po polsku?
Kupuję samochód od polaka który był jakiś czas w UK, wrócił i sprzedaje samochód tutaj

Do góry Bottom